De ideale tablet voor feestjes en BBQ’s: Asus ZenPad S 8.0

Gear

Als ‘geen tablet-eigenaar’ heb ik me altijd afgevraagd, wanneer gebruik je nou een tablet? Je hebt toch je telefoon of laptop? Ik ga niet als een Chinese toerist met m’n tablet foto’s maken van het Centraal Station.. Het was dus hoogtijd om te kijken waarom iedereen altijd zo blij wordt van die dingen. Als grootgebruiker van de producten van Apple leek het me dan ook een goed idee niet voor een iPad te gaan, maar voor een ander merk! Het werd een Asus.

Asus ZenPad S 8.0

Als vervend iOS gebruiker is het even wennen aan Android, maar het valt me alles mee. Ik zal denk ik niet snel de keuze maken om ooit een telefoon met Android aan te schaffen, maar zo denken Android-gebruikers ook over Apple, dus genoeg daarover. Het eerste wat ik dacht toen ik de ZenPad in handen kreeg was het gewicht. Hij weegt niet heel veel meer dan mijn iPhone 6. Na wat Googlen kwam ik er achter dat hij het dubbele weegt, namelijk 289 gram, maar dat is nog steeds niks voor een tablet!

Als je hem aanzet krijg je een haarscherp beeld en een zeer snelle bediening. Android 5.0 Lollipop draait hij (na een update) als een trein, ook als je veel programma’s open hebt. Het eerste wat ik deed: muziek aanzetten. En de stereo speakers aan de voorkant van het apparaatje zijn echt best goed, voor een tablet.

Nog een tof detail aan de ZenPad van Asus is dat het al beschikt over een usb c kabel. Nu heb je er nog niet heel veel aan, maar dit gaat de nieuwe standaard worden. In de toekomst kun je dus prima opladers van andere apparaten gebruiken om de tablet op te laden. En dat scheelt rondzeulen met een oplader én dat je de zeer korte oplader (die standaard bij de Asus geleverd wordt) kunt vervangen.

Een ander klein nadeeltje is dat de camera niet je-van-het is, maar zoals ik al zei: wie, buiten Chinese toeristen, maakt er nou foto’s met een tablet?

Design

Het mooiste aan de ZenPad is toch wel het design, zoals we dat van Asus de laatste jaren sowieso gewend zijn. Hij is klein, strak ontworpen en heeft een stijlvolle achterkant met een klein gedeelte van kunststof dat er uit ziet als leer.

Barbecue

Om terug te komen op de kwestie ‘wanneer gebruik je dan een tablet’; ik heb het antwoord. Tijdens een barbecue – of op feestjes -. Je zet een playlist aan legt ‘m op tafel. Iedereen die snel wat wilt opzoeken, zoals een recept, of wilt bepalen welke hits we hierna te horen gaan krijgen, pakt de ZenPad. Daardoor blijven de telefoons in de broekzak!

Hij krijgt een prominent plekje op ons kantoor!

Total
0
Share