Upcoming: Huawei smartphones

Nederlands meest upcoming smartphone merk is Huawei. De Chinese telecombedrijf hield zich in het verleden voornamelijk druk als netwerkaanbieder, ze verzorgen bijvoorbeeld het 2G, 3G en 4G netwerk van KPN en T-Mobile. Maar sinds 2012 zijn ze zich gaan ook gaan richten op de Europese smartphone markt. En dat gaat ze goed af!

Huawei: Goed en goedkoop

huawei-compra-nokia-1Huawei speelt ontzettend goed in op de vraag naar goedkope smartphones. Wereldwijd is de, drie jaar oude, iPhone 4 nog steeds de meest populaire smartphone. En Apple begint, tegen eigen zeggen in, stiekem ook toe te geven met de nieuwe goedkopere iPhone 5C. Er is gewoon een markt voor het goedkopere segment en dit heeft Huawei maar al te goed door. Alleen lever je bij Huawei niet meteen in in kwaliteit. Het topmodel, de Ascend P6, is bijvoorbeeld een lust voor het oog. Het is de dunste smartphone die op het moment te verkrijgen is en beschikt over een snelle processor en twee camera’s (8 mgp achter en 5 mgp voor). Het is werkelijk een top apparaatje, alleen draait het wel op Android. Sommige worden hier blij van, anderen krijgen kippenvel…

Populairste smartphone merk

Huawei staat momenteel op de derde plek van meest populaire smarphone merken in Nederland. Dat wil zeggen dat ze binnen zeer korte tijd Sony, Nokia en LG van het podium hebben gestoten. Natuurlijk zal het niet makkelijk zijn om Apple en Samsung van de eerste en tweede plek te stoten, maar als ze de stijgende lijn door kunnen zetten dan is het maar een kwestie van tijd.

Huawei-Ascend-P61

ESSENTIALSMEER ESSENTIALS