How to: Wear Raw Jeans

Raw jeans, een onbehandelde donkere denim die nog heel stug voelt. In het begin zit de broek niet zo lekker, maar nadat je hem hebt ingelopen wil je niks liever aan dan je raw jeans. Deze broek kun je helemaal naar je lichaam laten vormen, maar daar moet je wel wat dingen voor doen.

Raw Jeans

Tip 1: Maat

Koop de broek iets groter. De broek moet nog geweekt worden dus de broek gaat zeker krimpen, al loop je de broek in een later stadium ook wel weer uit.

Raw Jeans 7 - shutterstock

Tip 2: In bad

Een raw jeans moet je na aankoop laten weken (hoe lang?) voor een goede pasvorm van de jeans. Je vult een emmer of je badkuip met warm water en legt je broek daar minstens een half uur in. Zorg dat de broek goed onder water blijft dus leg er eventueel iets op.

Raw Jeans 5 - http://beingzhenya.com/Credits foto: beingzhenya

Tip 3: Drogen

Haal na een half uur je broek uit het water en wring de broek uit. Hang de jeans daarna aan de waslijn met wasknijpers of aan een broekhanger. Gooi de broek dus niet in droger!

Tip 4: Vormen naar je lichaam

Houdt de broek in de gaten want wanneer die nog een beetje vochtig is moet je de broek aantrekken. Vochtig, dus niet zeiknat. Hou de broek aan tot hij opgedroogd is. De raw jeans gaat zich vormen naar de benen. Let goed op of de waistband droog is, zo kan die goed om je lijf heen krimpen.

Raw Jeans 1 - shutterstock

Tip 5: Wassen

Was een raw jeans zo min mogelijk. Als je vaak een jeans draagt dan zou je de broek na vier tot zes maanden moeten wassen. Was de broek het liefst met een beetje zout in plaats van wasmiddel. Dit is minder agressief dan wasmiddel en houden de kleur van je jeans langer mooi. Nog een tip voor het wassen, is dat je azijn kan gebruiken in plaats van wasverzachter. Je jeans wordt en zacht en het is beter voor het milieu. Waarom niet dus?

Tip 6: Lengte

De lengte van een broek blijft belangrijk. De jeans kun je op drie verschillende manieren dragen.

Hamming: Je kan de broek korter maken, maar zorg dat je dit doet nadat je de broek hebt laten weken in warm water. De broek krimpt nog en als je de broek van tevoren korter maakt krijg je een hoogwater op Scheveningen broek. Beetje mag, niet te veel.

Cuffing: De voorjaarstrend is cuffing. Dus de broek mag opgerold worden. Ook een vorm van hoogwater, maar deze vorm mag en is nog hip ook. Tijdens de koudere dagen een leuke sok eronder en je outfit is toch net weer wat anders.

Stacking: Dit is de broek gewoon laten rusten op je schoenen. Het is opeenhoping onderaan de broek. Niet teveel stapelen want dat ziet er onverzorgd uit. De juiste hoeveelheid zorgt voor een natuurlijk ogende kreukels onder aan de broek en wat stoerder.

Raw jeans 1

Credits foto: Jonnymetbird

Tip 7: Seizoen

Wat is nou een broek voor de zomer en wat voor de winter? Dit merk je meestal aan het gewicht van de broek. Lichte broeken zijn dunne broeken en fijn om in de zomer te dragen. Zwaardere broeken zijn dik en dus goed om in de winter te dragen.

Tip 8: Duurzamheid

Wil jij ook het liefst je broek eeuwig dragen, omdat hij zo lekker zit? De oplossing is om de broek niet te vaak te wassen, maar af en toe 24 uur in de vriezer te leggen. Dit dood minstens net zoveel bacteriën maar helaas niet de vlekken. Dit zou je handmatig moeten verwijderen voordat je de broek in de vriezer legt. Het kost iets meer tijd, maar dan kan je broek wel lang mee.

Raw Jeans 4 -

Credits foto: denimologyESSENTIALSMEER ESSENTIALS