Hotspot alert: Pigs & Punch

Oh Utrechtsestraat wat ben je mooi, met je lampjes en je herstelde tramlijn. Met je bruine kroegen en je restaurants waarvan wij het soms een mysterie vinden dat ze er zitten. Bij sommige tenten vinden wij het niet echt-echt een mysterie, maar een mens wil soms gewoon een bruggetje en dit was ons bruggetje naar Mystique. Het restaurant dat bekend moest staan om haar cocktails, maar bekend stond om haar spareribs.

Oh de spareribs van Mystique, om je vingers bij af te likken. Maar toen was Mystique weg en stond het een tijdlang in de bouwsteigers met een rennend (en beetje bang kijkend) varken op een houten bord. Inmiddels is het wachten over en weten wij wat er in zit. Wij weten zelfs wat er in alle 3 (!) verdiepingen zit. Spoiler alert: jij ook na het lezen van dit artikel.

Pigs & Punch – Beneden

In de kelder van Pigs & Punch zit de cocktailbar. Donker, zwart en rood, lichtgevende letters en een cocktailteam dat uiterst bekwaam is. Kortom: alles wat je in een cocktailbar zoekt. Tel daarbij op dat je heerlijk aan de bar mag eten en dus niet weg hoeft van je barkruk of een van de (kleine) tafeltjes in de cocktailbar op -1.

Hey maar Manify, moet ik dan punch drinken? Nee joh, de kaart is opgedeeld in punch én cocktails. Hey maar Manify, zit daar dan verschil in? Ja dus. Een punch bestaat altijd uit vijf ingrediënten en is toch eigenlijk wel het leukst als je hem in zo’n grote punchbowl bestelt (daarover later meer).

Pigs & Punch – Boven

Boven is hier eigenlijk gewoon de begane grond, maar wel een klein trappetje omhoog. Dit gedeelte is het echte restaurant gedeelte en dus uitermate geschikt om lekker wat langer te dineren. Wat eten we dan? In onze ogen sta je natuurlijk helemaal vrij om alles te proberen, maar zeker als je met twee (grote) eters bent of met een clubje vrienden ga dan lekker voor de Pig Out. Een gerecht waar je al het beste van de kaart proeft. Daarbij drink je dan een punchbowl, welke op tafel komt met soeplepel en al zodat je lekker je eigen glazen kunt inschenken wanneer je daar zin in hebt. Taptafel 2.0, zeg maar.

Pigs & Punch – Boven-boven

En dat was dan Pigs & Punch. Althans, dat zouden veel mensen zeggen. Maar er is meer. Boven Pigs & Punch zit namelijk de World Class Room, een kleine speakeasy bar waar alleen het beste van het beste geserveerd wordt. Beetje voor de liefhebber deze dus, maar ook zeker voor de mensen die wel in zijn voor een echt gave ervaring (jij dus). Belangrijk: alleen open op vrijdag en zaterdag van 20:00-02:00, reseveren is aan te raden, maar binnenlopen mag.

Total
10
Share