Dit zijn de beste culinaire hotspots van Rotterdam

CREDITS: Ter Marsch & Co

Hartje Rotterdam, mijn stad, jouw stad, iedereens stad. In deze prachtige stad schieten er om de haverklap allerlei hippe toko’s uit de grond. Om een beetje een kader te trekken, richten we ons op de culinaire hotspots van Rotterdam. De multi-culturele samenstelling heeft ons veel culinaire hotspots gebracht, dus voor ieder wat wils.

Culinaire hotspots van Rotterdam

1. Fenix Food Factory

Bij het Deliplein vind je dé culinaire broedplaats waar een aantal ondernemers samenkomen om ons te voorzien van heerlijke gerechten en producten. De Fenix Food Factory is the place to be om al je lokale, ambachtelijke en verse producten vandaan te vissen! Van Koffiebranders tot Marrokkaanse tapas en stadsbieren, je vind het hier allemaal. Slechts op maandag kan je er niet terecht, maar die nemen we wel voor lief, toch?

2. ALOHA

Wat ooit het zwemparadijs Tropicana was, is nu omgetoverd tot ALOHA. Je kan hier eten, terrassen en er is zelfs een koffiebranderij. Door de tropische elementen van het oude zwembad die gecombineerd zijn met de nieuwe luchtige inrichting, heeft ALOHA  bar een unieke vibe. Vanaf het terras aan de Maasboulevard kijk je uit over de Maas en Rotterdam’s finest gebouwen, heel indrukwekkend! Alleen al voor de locatie een interessante, maar het gevarieerde menu maakt het zeker de moeite waard om deze hotspot te bezoeken!

3. Panzero’ Apulian StrEat Food

Het plein van de Nieuwemarkt is tegenwoordig helemaal booming. Waar Bokaal de aandacht trekt met hun stadscafé en bierlokaal, zijn er om deze toko heen allerlei nieuwe tenten te vinden. Op dit plein mag je Panzero’ Apulian StrEat Food niet missen. De eigenaren – twee levenslange vrienden – komen zelf uit Apulië en zagen zakenmogelijkheden om de Apuliaanse traditie nieuw leven in te blazen. Zo gezegd, zo gedaan. Hier kan je genieten van authentieke Apuliaanse gerechten en de Italiaanse keuken herontdekken. Met mijn persoonlijke favoriet ‘Pucce Trullo’, heeft Panzero mij al voor zich gewonnen.  Met de zon op je mik krijg je op het terras van dit toffe zaakje een echte street food vibe. 

4. Parqiet

“Een plek waar de geweldige hectiek van Rotterdam eventjes is te ontvluchten”, zoals Parqiet zelf al omschrijft. Niets is minder waar. Doordat Parqiet zich bevindt in het Euromastpark, kom je terecht in een stukje rust middenin een drukke en hectische stad. Naast de ongedwongen sfeer is het gevarieerde aanbod in dit restaurant ook een grote plus. Zo werkt Parqiet samen met een aantal andere toffe start ups zoals Man Met Bril Koffie, Sue, Sajoer en Sprinkles. Hier zul je niet gauw iets tekort komen!

5. Koozie

Het woord Koozie heeft wellicht een Rotterdamse draai gekregen in de spelling, maar het staat voor knus, cosy. Deze hotspot streeft ernaar om ons met elkaar te verbinden en samen kennis, ervaring en inspiratie delen. Bij dit tentje aan het Noordereiland kan je terecht voor ontbijt, lunch en heerlijke Sloveense wijntjes. Of bier natuurlijk, want bier mag altijd en overal. De bijnaam ‘nieuwe huiskamer van Rotterdam’ en de harten van velen Rotterdammers heeft zij al voor zich gewonnen, nu de jouwe nog.

6. Wunderbar

Witte de Withstraat barst van de leuke toko’s en gezellige bar’s. Bij Wunderbar krijg je best of both worlds. Op het terras krijg je het heerlijke ik-zit-in-het-buitenland-gevoel. Van elke woensdag tot en met zondag kan je hier genieten van een aantal bijzondere Europese gerechten. Maar wacht, er is meer! Hierachter verschuilt zich niet alleen de kroeg van Wunderbar, maar ook WORM. Hier kan je jezelf herpakken bij de leukste en meest afwisselende feesten na de after dinner dip.

culinaire-hotspots-Rotterdam-6

7. Op Het Dak

Vlakbij Rotterdam Centraal bij de ontzettend creatieve broedplaats Schieblock, bevindt zich op het dak – je raadt het al – Op Het Dak. Na zeven etages vol creatievelingen, kom je aan bij het dak van dit pand. Je kijkt hier uit over de stad en de achtertuin. Inclusief terras en het grootste dakakker van Europa. Ontbijten en lunchen kan met de ingrediënten vanuit de achtertuin, maar ook van boeren uit de regio. Bij deze culinaire hotspot mogen zelfs de bloemen uit de achtertuin opgegeten worden, het moet niet gekker worden.

8. Gys

Bij Gys staat er op het menu aangegeven welke gerechten glutenvrij, vegetarisch en vegan zijn. Brownies met citroengras, zoete aardappelburgers en zelfs een proeverij van allerlei kleine vegan gerechten, de lekkerste combinaties vind je hiero. Daarnaast zijn er ook een aantal gerechten te vinden voor de vlees- en viseters onder ons. Erg afwisselend dus! Het zaakje is leuk ingericht en voorzien van een goede dosis jungle. Als je niet vies bent van gezond voer en een ongedwongen sfeer, moet je hier zijn.

9. BAZAR

“Dat tentje met al die mooie lampen”, is een typerende omschrijving die ik zelf ook vaak heb gebruikt voor BAZAR. De sfeer uit het Midden-Oosten voel je meteen zodra je vanaf Witte de Withstraat de zaak in kijkt. Met gerechten uit het Midden-Oosten en Noord-Amerika voelt dit etentje als een uitstapje naar het buitenland. Dan komt het, iets wat velen misschien nog niet wisten: ontbijten bij BAZAR. Één van mijn grootste redenen om hier regelmatig een ochtend voor uit te trekken. Je zult je verbazen over de hoeveelheid gekleurde bordjes die op tafel komen te staan met onder andere yoghurt, fruit, brood en smeersels. Hier eet je zeker wel je bordje leeg, mark our words.

10. Little V

Voor een goede Vietnamese maaltijd hoef je zeker geen vliegticket te boeken. Klein Vietnam vind je gewoon in hartje Rotterdam bij het Grotekerkplein. Het menu is zo uitgebreid dat kiezen heel moeilijk wordt, dus voor de echte twijfelaars misschien een lastig verhaal. Mensen die wel klaar staan voor de uitdaging krijgen na het kiezen een tafel vol authentieke gerechten. Little V staat zeker ergens bovenaan bij de culinaire hotspots van Rotterdam.

11. Ter Marsch & Co

Last but definitely not least. Na alle biologische en lokale toko’s, willen we natuurlijk ook weten waar we een goede burger kunnen scoren. Burgers mogen nooit ontbreken in een lijstje met culinaire hotspots, dus ook niet in deze. Met als titel ‘Beste Hamburger Van Nederland’, kunnen we wel stellen dat deze tent heel goed weet hoe ze burgers op de plaat moeten gooien en voorzien van de lekkerste toppings. Dus als je burgers wilt eten, doe je dit bij Ter Marsch & Co.

Total
19
Share