Botanist: de meest futuristische en groene cocktailbar in Shanghai

CREDITS: designboom.com

Shanghai: een wereldstad met bizarre hotels, immense drukte en toeristen all over the place. Tsja, waar ga je dan eigenlijk heen om tot rust te komen in deze kolossale stad? Waarschijnlijk is het uitgaansleven niet de eerste plek waar je aan denkt. En toch is dat precies de plek waar je tot rust komt, namelijk in de futuristische, groene cocktailbar ‘Botanist’.

Cocktailbar ‘Botanist’

In deze nieuwe cocktailbar wordt futuristisch design gecombineerd met de duurzame en milieuvriendelijke ethos. Het resultaat? Eén van de meest spectaculaire lounges in de stad – en dat zijn er nogal wat. Architect Alberto Caiola, ook wel bekend van de ‘geheime’ bar Flask die verstopt zit achter een Coca-Cola automaat, is het brein achter deze cocktailbar.

Futuristisch interieur

De groene, levendige muren staan in contrast met de hoekige en futuristische metalen elementen en TL-verlichting. En dankzij de diep blauwe banken heeftt de ruimte een luxueuze uitstraling. Maar niet alleen het interieur van de bar is milieuvriendelijk. Bij het bereiden van drankjes maken ze namelijk ook gebruik van allerlei seizoensgebonden kruiden, bloemen, fruit en groenten.

Dus ben je toevallig in Shanghai en heb je rust nodig? Duik dan de cocktailbar ‘Botanist’ in, wordt één met de natuur én geniet tegelijkertijd van een drankje. Of twee.

Total
0
Share