Hoe overleef je een meerdaagsfestival?

Good question, bro. Leuk, zo’n meerdaagsfestival maar hoe kom je precies zonder kleerscheuren en een vierdubbele kater weer thuis? Wij gingen met ons Zippo-overlevingspakket bij Pinkpop op onderzoek uit – voor zover er nog onderzoek nodig was – en hebben de nodige tips om weer levend thuis te komen.

Meer is beter

Slap festivalbier en hoofdpijnwijn kunnen voor een hoop ellende zorgen the day after. Toch maakt een festival dorstig, al helemaal als het warm is. Maar echt, als je peentjes zweet heb je naast je portie biertjes ook liters met water nodig. De koolzuur droogt je mond uit en de alcohol je hersenen, dus meer hiervan is altijd beter. Gelukkig moeten festivals tegenwoordig bijna allemaal gratis water aanbieden.

Goed voorbereid man telt voor twee

Het weer in Nederland is net zo onvoorspelbaar als Russian Roulette. Daarom is het verstandig om een sexy poncho mee te nemen, zoals ik op Pinkpop de show stal met deze mooie rode. Daarnaast weten we dat een vuurtje niet mag ontbreken op een goed festival, al is het alleen al om voor de nodige extra visuals te zorgen. Na regen komt in Nederland veelal wind en daarom is een gewone aansteker niet goed genoeg. De Zippo limited edition lighter vat te allen tijde vuur. Zo loop je geen blauwtje wanneer je de gentleman in jezelf naar boven laat komen om een dame bij te staan met je vuurtje.

Camping in plaats van glamping

Dat kamperen op een festivalterrein is best wel dramatisch, vooral als het gaat om hygiëne. Op zich is een Dixie nog wel te overleven, maar waar je op een festivalcamping écht op moet passen, zijn je waardevolle spullen. Laat dat horloge ter waarde van éénvierde auto, portemonnee en telefoon niet in de tent achter.

Of gewoon helemaal geen telefoon

Dit heeft genoeg voordelen met als grootste; je kunt hem niet kwijtraken en niet bestolen worden. Geen telefoon betekent meer kubieke centimeters voor munten, betekent meer drank, betekent meer lol met meisjes met een mislukte paardenbloem krans. Natuurlijk is er misschien een voorzorgsmaatregel nodig in de uitvoering van een briefje met telefoonnummers van vrienden. Gewoon voor het geval je tegen het einde zo verdwaald bent dat je niet meer zelfstandig je tent kunt vinden.

Vijgen

Wat, vijgen? Gewoon een portie vijgen naar binnen werken en je bent verzekerd van een langdurige energie-afgifte. Een prima medicijn na je gebroken nacht. Daarnaast levert het ijzer in deze gezondheidsbommetjes zuurstof aan de spieren, waardoor je uren kunt dansen zonder last te krijgen van pijnlijke benen. Het grootste voordeel: je hoeft ze niet onder je ballen naar binnen te smokkelen.ESSENTIALS