Hoe onderhoud je jouw garderobekast

Het onderhouden van je garderobekast. Waarschijnlijk besteed je hier weinig of geen aandacht aan. Logisch, maar de lente is weer in aantocht. En met die hippe voorjaarstrends zoals de hoogwater broek, patronen & prints en double denim wordt het tijd voor een voorjaarsschoonmaak in je kledingkast. Niet het leukste klusje maar wedden dat je er profijt van gaat hebben? Wij vertellen je namelijk precies hoe je jouw garderobekast het handigst en meest efficiënt kan onderhouden!

garderobe mannen - shutterstock

Garderobe onderhouden hoe doe je dat?

Waarschijnlijk heb je geen idee waar te beginnen. Oke, we beginnen bij het feit dat Iedereen een beetje verzameldrang in zich heeft. Niet erg, maar een keer in de zoveel tijd ontkom je er niet aan om eens roekeloos aan de slag te gaan en weg te gooien wat je toch niet meer aandoet. Een te volle kast is niks en opruimen geeft extra ruimte en zorgt ervoor dat niet al je kleding verkreukt in je kast komt te hangen. Wat ook een handige tip is om seizoensgebonden kleding uit je garderobe te halen en ergens anders op te bergen. Die dikke wintertrui doe je immers toch niet aan in de zomer.

Je kledingkast opgeruimd houden is vaak het lastigst. Na de oude kleding weg gegooid te hebben wordt het tijd om te gaan sorteren op type kledingstuk. Shirts bij shirts en jeans bij jeans, en vergeet niet het op kleur te sorteren. Dit geeft meer overzicht wat je in de ochtend weer tijd kan besparen met zoeken.
Planken en ladekastjes in je garderobe zijn een must-have. T-shirts hoef je namelijk niet op te hangen. Deze kun je in een paar seconden simpel opvouwen en opbergen. Opgeruimd staat netjes toch.

Garderobe 1 - fashionbeans.com

Het geheim zit ‘m in het ophangen van je kleding

Maar hoe berg je nu je kleding op? Sommige kledingstukken moeten persé opgehangen worden terwijl andere kledingstukken ook prima gevouwen kunnen worden. Hoe dit zit ga ik je nu vertellen..

garderobe mannen 3- shutterstockHet pak

Een goed pak verdient een goede hanger. Hang je colbert dus op een hanger die de vorm van je schouder heeft. Een houten hanger staat mooi, maar is zeker geen must. Dit geldt overigens ook voor je overhemden. De broek hang je na het dragen in een broekklem. Klem de zoom in de hanger: door het eigen gewicht blijft de broek in model. Onthoud goed dat jouw pak ruimte nodig heeft, hang ze dus niet tegen elkaar!

T-shirts

Zoals ik al eerder zei, t-shirts mogen gevouwen worden. Heb je t-shirts met een print voorop, zorg dan niet dat jouw vouw hier doorheen loopt. Heb je meer hang plekken in je garderobe dan kun je er ook voor kiezen om je t-shirts op te hangen. In tegenstelling tot het pak kun je een t-shirt makkelijk ophangen aan een plastic of houten kledinghanger.

Truien

Toch besloten enkele truien in je kast te laten liggen? Zorg er dan altijd voor dat deze opgevouwen zijn. Truien hang je nooit op aan een kledinghanger. Why not? Je truien zullen zo uitrekken en zijn vorm verliezen en dat is vast niet wat je wilt.

Stropdassen & Accessoires

Je stropdas kun je op twee verschillende manieren opbergen. Één manier is om je stropdas op te rollen maar ophangen kan net zo goed. Voor het ophangen heb je speciale stangen die je in je kledingkast kan monteren, erg handig en geeft meer overzicht. Accessoires zoals bijvoorbeeld horloges en manchetknoppen bewaar je in een mannelijke accessoires box.

garderobe mannen 2- shutterstockESSENTIALS