Manify ging snowboarden op de Hintertux Gletsjer

Dinsdag tipte we je al om naar Innsbruck te gaan als stedentrip of wintersportvakantie. Ik neem aan dat, na al mijn overtuigingskracht, je al geboekt hebt. En dan ben je slim bezig want dan zit je op een steenworp afstand van de Hintertux Gletsjer. Een van de weinige plekken waar je het hele jaar door kan skiën of snowboarden! Ik ben voor Manify de sneeuw er even gaan uitproberen…

De Hintertux Gletsjer

Eigenlijk zijn het twee gletsjers naast elkaar, die op meer dan 3200 meter hoogte liggen. Dit is zeer uniek in Oostenrijk, al helemaal omdat gletsjers wereldwijd worden bedreigd door de opwarming van de aarde. Een gletsjer is een gebied op een berg waar het hele jaar door ijs ligt. Per gletsjer verschilt het of er ook sneeuw ligt, maar bij de Hintertux Gletsjer hoef je je daar over het algemeen geen zorgen om te maken.

Snowboarden

Onderaan de berg, bij de eerste kabelbaan, ligt niet eens een hoopje sneeuw. Niks. Maar als je naar boven kijkt, dan zie je dat de bergtoppen gesierd worden door dat mooie witte goud (of was dat wat anders). Over twee à drie weken is dit wel anders, dan is écht alles wit en kun je dus ook veel verder naar beneden skiën. Drie kabelbanen verder stap ik uit op de top van de Hintertux Gletsjer. Een prachtig uitzicht komt me tegemoet. Maar ik heb hier geen tijd voor. Ik moet boarden, het is al weer even geleden.

Als snowboarder ben je in Oostenrijk flink in de minderheid, zo ook als je een Hans Textiel skipak hebt. Meer dan elders gelden er stijlregels en daar had ik net even geen rekening mee gehouden. Maakt niet uit, ik spring op m’n board en vlieg de berg af. Nou ja, de piste dan. Gletsjers zijn toch heel wat anders dan normale skigebieden en aangezien er bijna alleen maar skiërs waren, zag de piste er toch heel wat anders uit dan ik gewend ben. Na een dagje lekker snowboarden gebeurde er iets waardoor ik de volgende dag wel tijd had om naar het uitzicht te kijken. Op weg naar het restaurant maak ik lekker vaart maar zie iets over het hoofd. Wat, weet ik niet? Maar binnen no-time lig ik op m’n smoel. Gebroken rib, lekker dan.

Video snowboarden op de Hintertux Gletsjer met Manify:


Après Skiën

Maar dat mag de pret niet drukken! Een paar Weißbiertjes later voel ik er weinig meer van en staan we te springen in een van de leuke après skitenten die de Hintertux Gletsjer rijk is. Alles is compleet: gekke kale Oostenrijkers, verschrikkelijke DJ die luchtgitaar speelt, pullen bier, mooie vrouwen, bierspellen en mensen met skischoenen die op je tenen gaan staan, haha heerlijk!

De volgende dag zijn we met frisse koppijn weer de gletsjer op gegaan om foto’s te maken én daarna 30 meter tussen de gletsjers te gaan klimmen. Daar binnenkort meer over!

Het was een heerlijke perstrip, geregeld door Just Away Nederland! Susanne (van Cherry Picker), Mike (van Skiinformatie.nl), Noortje (van Curvacious), Annemerel (van Annemerel.com), Bonnie Dubois (van Onehandinmypocket.nl) en Stan (van Just Away), wat een helden zijn jullie! #oneloveESSENTIALSMEER ESSENTIALS