Bewezen: heterovrouwen hebben minder orgasmes

Shape

Een vrouw goed laten komen is een vak apart. Maar volgens de meeste lesbische vrouwen is het helemaal niet zo moeilijk als vaak wordt beweerd. Dat is nu wel weer gebleken uit een goed staaltje onderzoek. Lees even mee…

Heterovrouwen hebben minder orgasmes

In het onderzoek bevestigen lesbiennes dat het zogenaamd ‘moeilijk’ te bereiken orgasme van vrouwen helemaal niet zo moeilijk is om te vinden. In welk blad of literatuurstudie je ook zoekt, de man is toch wel het geslacht dat vaak makkelijker (en vooral sneller) tot een hoogtepunt komt dan de vrouw. Punt.

Een onderzoeksteam van Chapman University, Indiana University en Kinsey University wilden hier meer van weten maar gingen nog een stap verder: ze zijn gaan onderzoeken hoe vaak homomannen, lesbische vrouwen en biseksuelen aangaven klaar te komen, in vergelijking met heteroseksuele vrouwen en mannen. Het belangrijkste doel van het hele onderzoek was om het gedrag en houding in kaart te brengen van mensen die vaak een orgasme hadden, tegenover het seksuele profiel van hen die niet vaak klaarkomen.

Het onderzoek

Zo’n 52.000 Amerikanen hebben zich gemeld bij het onderzoek waarbij er naar hun seksuele gedrag werd gevraagd. Bij deelnemers kwamen vragen naar voren zoals hoe vaak ze bevredigd werden of bevrediging gaven, of ze wel eens over seks praten met hun partner en of ze actief waren in seksuele handelingen. Denk hierbij aan massages, lustopwekkende drugs, sexy lingerie etc.

De resultaten van het onderzoek lieten interessante uitkomsten zien. Eén daarvan, de niet zo verassende uitslag, was dat inderdaad heteroseksuele mannen vaak tot altijd klaarkomen bij een seksuele handeling, welgeteld zo’n 95%.
De volgende groep die het vaakste kwamen waren homo’s (89%) nagevolgd door de biseksuele man (88%).

Na deze groep heren genoemd te hebben, kwamen de vrouwen pas. De lesbische vrouw meld dat ze ongeveer 86% van alle seksuele handelingen klaar kwam. Hierna kwamen de biseksuele vrouwen, met een enorme daling van 66% en ten slotte de heteroseksuele vrouw met 65%. Het lijkt er dus op dat wanneer er een man wordt toegevoegd, de kans op een orgasme aanzienlijk afneemt voor vrouwen.

En nu?

Volgens de onderzoekers hadden vrouwen meer kans op een orgasme als hun laatste seksuele ontmoeting bestond uit diep kussen, handmatige stimulatie daar beneden en/ of orale seks, naast de vaginale geslachtsgemeenschap.

De onderzoekers hebben ook gekeken naar waarom er zo’n groot verschil was tussen de frequentie van orgasmes van lesbische en heteroseksuele vrouwen, en concludeerden dat lesbische vrouwen waarschijnlijk een beter begrip hebben van zowel de vrouwelijke anatomie als stimulatie van de clitoris. Het hoge aantal orgasmes van lesbische vrouwen zou bemoedigend moeten zijn voor de hetero vrouwen. Sta er dus niet opeens van te kijken nadat jouw vriendin dit gelezen heeft, ze het opeens vaker tussen de dekens wilt proberen.

tags:
Total
1
Share