Het Zuid-Afrikaanse vakantiehuis waar je voor altijd wilt blijven

Living

Zuid-Afrika heeft naast onwijs goed eten, lekkere wijnen en de mooiste gebieden, ook nog plek voor de meest luxe villa’s. Dit droomhuis hebben ze perfect verwerk in de wildernis, gevaarlijk aan een klif waardoor het meteen zijn charme krijgt.

Het pareltje in Zuid-Afrika

Dit prachtig Zuid-Afrikaanse huis is gebouwd op een van de zes gebieden die zijn toegestaan op het Pezula Golf Estate en kijkt uit op het rotsachtige schiereiland. De eigenaren van het pand wilden een huis dat zou profiteren van het spectaculaire uitzicht op zee en dat perfect zou zijn als zomerverblijf.

Het landgoed van de Cove heeft goed gebruik gemaakt van de omgeving van het gebouw. De schoonheid van de omgeving ligt in een weelderige, inheems landgoed en op schuine landvormen wat de woning meteen aantrekkelijk maakt voor een intieme vakantie.

De ontwerpers van de villa, SAOTO, hebben voor materialen gekozen die de natuurlijke eigenschappen van de bouwplaats zouden evenaren en promoten. Ze streefden ernaar om een huis neer te zetten dat zou passen in de omgeving in plaats van meteen op te vallen. Het resultaat was een ruim paviljoen met muren vol met zware stenen die de natuurlijke schoonheid van het landschap niet verstoren.

De zuidwestelijke en noordoostelijke oriëntatie van het ontwerp, helpt het huis te beschermen tegen het barre Cape Coastalklimaat, terwijl de lineaire binnenruimtes vanuit elke kamer een adembenemend uitzicht bieden. Elk compartiment van het huis is uitgerust met een eigen terras zodat de locatie optimaal gebruik maakt van de buitenruimtes. De belangrijkste leefruimte is zo gemaakt dat deze de buitenkant verbindt met het binnen gebied. De beschutte ruimtes worden gebruikt voor extreme weersomstandigheden en de open terrassen zijn inzetbaar om te genieten van warme, zonnige dagen.

De eenvoud van dit Zuid-Afrikaanse huis en de manier waarop het perfect omliggende gebied past, maken het tot een zeer verleidelijke, afgezonderde plek.

Menu
Total
1
Share