Het Sacromonte Landscape Hotel: slapen tussen de druiventrosjes

CREDITS: Leonardo Finotti
Living

Midden op een 250 hectare grote wijngaard ligt het Sacromonte Landscape Hotel. In de regio Maldonado, Uruguay is een bijzonder moderne accommodatie gebouwd wat goed in de smaak zal vallen bij wijnliefhebbers. Op het terrein is een wijnmakerij en restaurant met het farm-to-table concept te vinden. Het hotel telt dertien kamers met een prachtig uitzicht over de wijngaard en de weelderige graslanden.

 Het Sacromonte Landscape Hotel

Het Scromonte Landscape hotel en wijnhuis is ontworpen door MAPA Architects. Een Braziliaanse en Uruguayaanse studio die de focus op de ruige omgeving heeft gelegd. Voor de bouw zijn lokale, natuurlijke materialen zoals hout en steen gebruikt om gelijk op te gaan in het natuurlijke landschap. Het gebouw heeft rechthoekige structuren die aan de voorkant zijn bekleed met een gespiegelde gevel. Hierdoor weerspiegelt het landschap zich op het gebouw en wordt de natuur het stralende middelpunt. De achterkant van het gebouw bestaat uit gestapelde boomstammen die een uitstraling van een traditionele blokhut geven. Het dak is bedekt met gras, waardoor het gebouw vanaf de bovenkant nauwelijks te zien is.

Het hotel zal in september 2018 haar deuren openen voor publiek. Vanaf $700 per nacht kun jij een nachtje slapen in dit geweldige verblijf en optimaal genieten van het uitzicht, lekker vanuit je bed. In de accommodatie zorgen de licht eiken panelen en de donkere stenen vloer de basis voor een minimalistisch interieur. Daarnaast kent elk optrekje een eigen terras met uitzicht op de prachtige heuvels én een rond zwembadje. De keuken en badkamer liggen verscholen achter de kamer. Bovenop de heuvel is het farm-to-table restaurant te vinden waar onder ander gebarbecued vlees en wild zwijn op de kaart staat.

Het hotel biedt optimale comfort en verfijning. En niet onbelangrijk, het is dé locatie voor wijnliefhebbers. De wijnmakerij als de wijnwinkel, gelegen op het terrein, maken deel uit van de Sacromonte Crafted Wines. Een onderneming van kleine Uruguayaanse wijnmakerijen die internationale erkenning hebben gekregen voor hun premium wijnen op basis van merlot, Cabernet Sauvignon en Tannat druiven.

Menu
Total
5
Share