10 Prachtige redenen waarom jij binnenkort naar China wilt!

Hoewel je nu bij het zien van het woord ‘China’ vast meteen zal denken aan de vieze luchtvervuiling, is dit land toch echt een vakantiebestemming die wij je graag willen aanraden. Zeker wanneer je helemaal enthousiast wordt van wonderbaarlijke landschappen en fantastische natuurverschijnselen. Nee, nog niet helemaal overtuigd? We zullen tien goede redenen voor je op een rijtje zetten om jou die vakantie te laten boeken. Hold on, want we beginnen met…

10. Zhangye Danxia

Je ziet het goed. Deze bergen zijn voorzien van vele kleuren die je er niet zou verwachten. Deze omgeving wordt het Zhangye Danxia Nationaal Geologisch Park genoemd. In het Chinees ziet dat er dan zo uit: 张掖丹霞国家地质公园. Dit park ligt in de buurt van de stad Zhangye, gelegen in de Chinese provincie Gansu, en het heeft een oppervlakte van zo’n 510 vierkante kilometer.

9. Thousands Islets Lake

Deze eilandjes liggen in het Qiandao Lake. Dit meer ligt ongeveer 150 kilometer ten westen van Hangzhou City. De eilandjes zijn in 1959 gevormd als gevolg van de bouw van een nieuwe waterkrachtcentrale. Het meer is voorzien van 1078 prachtige eilandjes waarvan 81% bedekt is met bossen. Het meer is rijk aan vis en vind je in de omgeving veel moerbeien, thee en fruitbomen.

8. De Chinese Muur

Deze mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje! In het noorden van China ligt natuurlijk dé Chinese Muur die iedereen wel kent. Deze muur is meer dan 2300 jaar oud en is toen der tijd gebouwd om verschillende territoriale grenzen aan te geven en gebieden te beschermen. Hier moet je sowieso een bezoekje aan brengen tijdens je verblijf! En hoe tof is het wanneer je zelfs een bezoekje brengt aan het punt waar de muur eindigt… Of begint..

7. Yangtze River

De Yangtze rivier is de grootste rivier in China en de derde grootste in de wereld. Deze rivier is afkomst uit de Tanggula Range in de provincie Qinghai in het westen van China. Vanuit dit punt gaat de rivier naar het oosten waarbij hij elf provincies doorkruist. Daarnaast heeft de rivier verschillende zijrivieren en wordt het beschouwd als een scheidingslijn tussen het noorden en het zuiden van China.

6. Red Beach in Pajin

Dit landschap heeft de kleur rood door het soort zeewier genaamd Sueda. Dit begint in april en mei te groeien en blijft in de zomer groen. Maar zodra het herfst wordt, krijgt het zeewier een levendige rode kleur.
De Red Beach is een van de grootste rietmoerassen van de wereld. Daarnaast is het een gebied met maar liefst 260 verschillende vogels en 399 soorten wilde dieren. Dit gebied wordt ook wel ‘het huis van de kranen’ genoemd, omdat hier de bedreigde Crown kranen en de zwarte snavelvormige zeemeeuwen voorkomen.

5. Pearl Shoal Waterfall

Er wordt gezegd dat de Pearl Shoal Waterval een van de mooiste watervallen in het Jiuzhaigou Valley National Park is. Het park is gelegen in het noorden van de provincie Sichuan, in zuidwest China. De waterval ligt op een hoogte van 2433 meter. De waterval dankt zijn naam aan de parelwitte druppels water die ontstaan door de val in het ondiepe.

4. The Five-Color Ponds

Dit is hét hoogtepunt van de provincie Huanglong. Het verschijnsel bestaat uit zo’n 700 vijvers en kleine zwembaden. Ze zijn vooral zo opvallend door de verschillende kleuren in het water, zoals blauw, groen, geel en wit. De kleuren veranderen door het seizoen, het weer en de tijd van de dag. Deze verschillende kleuren ontstaan door stoffen en bacteriën die in de vijvers aanwezig zijn. Daarnaast verschillen ze in diepte en weerspiegelen ze de omgeving. Het beste seizoen om een bezoekje te brengen aan deze vijvers is de herfst, wanneer de bomen en struiken het meest kleurrijk zijn en het licht het helderst is.

3. Maijishan Grottoes

Deze Maijishan grotten zijn meer dan 1500 jaar geleden gebouwd. Het zijn maar liefst 194 verschillende grotten die uitgehouwen zijn uit grote zandstenen bergen. De grotten zijn voorzien van meer dan 7000 Boeddhistische beelden die uit de rotsen zijn gehouwen. Veel van deze beelden zijn prachtig en rijk versiert. Ongeacht de schoonheid brengen deze grotten een groot mysterieuze sfeer met zich mee.

2. The Stairway to Heaven’s Door

Op de Tianmen Mountain in de buurt van Zhangjiajie city ligt een beroemde autoweg. Deze weg is beroemd vanwege de 99 bochten. De weg is gebouwd voor toeristisch gebruik, hij eindigt namelijk op de top van de berg waar je kan genieten van een waanzinnig uitzicht. Mocht je snel wagenziek zijn dan is deze route niet aan te raden, want het zijn behoorlijk scherpe bochten!

1. The Canola Flower Fields of Luoping

In de provincie Luoping, in het oosten van China, ligt landbouwgrond van duizenden hectaren die in het vroege voorjaar vol met koolzaad bloemen bloeit. Dit bloemenveld ziet er waanzinnig mooi uit door de felle kleur geel van de bloemen. De bloemen zijn een belangrijke bron voor het trekken van bijen en het maken van honingproducten. De ideale tijd om dit mooie, gele landschap te bezichtigen is rond februari en maart. Rond juni zijn de bloemen helaas alweer verdord.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS