Het kledingmerk March komt met een unisex lijn

Fashion

Het gloednieuwe merk ‘March’ ontwerpt kleding die eigenlijk voor niemand specifiek is gemaakt, wat dus tegelijkertijd door iedereen gedragen kan worden. Esmee van de Pol kwam met het idee om kleding te maken die door zowel de man, als de vrouw gedragen kan worden. Het zijn tijdloze kledingstukken waar de focus ligt op details en een juiste pasvorm.

March the globe together

Het kledingmerk vertelt dat ze ervoor willen zorgen dat het één groep wordt, waarbij unisex kleding the key is. Waarom zou je bij je kledingmerk mensen buitensluiten, als er ook gewoon geregeld kan worden dat allebei de seksen het merk kunnen dragen?

Zoals March het omschrijft, is dat er niemand buitengesloten mag worden. Daarom hebben ze hun kledinglijn geïnspireerd op de duinen. Dit klinkt heel diep, maar als je er goed over nadenkt worden de duinen gereguleerd door zowel de wind, als het water. De duinen heeft zo zijn eigen maat en vorm. Hier leven de meest verschillende soorten dieren als planten en is iedereen hier welkom, van jong tot oud. Hier past iedereen bij en daarom heeft de kledinglijn ervoor gekozen om de duinen als inspiratiebron te gebruiken.

De pasvorm

Hoe zorgen ze er dan voor dat iedereen de kleding past?

  • Broeken

    Bij de broeken wordt er gebruik gemaakt van stretch materiaal waarbij zelfs de draden aan de zijkant mee stretchen. Het kruis is wat lager waardoor het voor de mannen als baggy gedragen kan worden en voor de vrouwen als high waist. De broekspijpen zijn taps toelopend waardoor ze makkelijker omgeslagen kunnen worden en het dus de lengte van broek kan verkorten. Tenslotte creëert de horizontaal gestikte plooi ervoor dat het zowel op chique als casual gelegenheden gedragen kan worden.

  • Tees

    De t-shirts zijn van dikker materiaal gemaakt waardoor het op een elegante manier over de borstkas flaneert, bij zowel de man als de vrouw. Ook deze shirts zijn van stretch materiaal gemaakt waarbij het op veel verschillende manieren gedragen kan worden.

  • De uni pet

    Dan hebben ze ook nog verschillende soorten petten, die ook weer door iedereen gedragen kan worden. Op de voorkant kan je een subtiele ‘M’ vinden waarbij ze in verschillende basiskleuren voorbij komen.

De subtiele ‘M’, die op elk kledingstuk naar voren komt, is verwerkt in het subtiele sterrenbeeld Ram. De designer, Esmee, is zelf in maart geboren waar dus ook haar kledingnaam vandaan komt.

De kleding kan je nu voor een exclusieve kickstart prijs krijgen via Kickstarter.

Total
6
Share