Health trend: Quantified self

Iedereen die sport heeft verschillende doelen. Sommige willen graag afvallen en anderen willen grote spieren kweken. Technologie geeft je steeds meer informatie over je lijf, wat je doelen ook zijn. Met de nieuwste activity armbanden en apps heb je controle over je workouts en dagelijkse beweging. Zo krijg je meer inzicht in je goede en slechte gewoontes. Deze trend heet Quantified self.

Hier komen de nieuwe generatie stappentellers 2.0 de hoek om kijken. Het begon met de Nike Fuelband. Deze hield je beweging bij, je kan er ‘fuel’ mee scoren en de armband zag er strak uit. Toch is dit voor een serieuze sporter nog niet genoeg om het maximale uit een work out te halen. Wist je bijvoorbeeld dat slaap één van de belangrijkste factoren is voor een fit lichaam?

Daarom bedachten de mannen van Fitbit de Fitbit Flex. Deze is voorzien van een beweeg sensor en slaapmonitor. Hij heeft ook een handige app met uitgebreide voedingsanalyse en een overzicht van reeds verbrande calorieën.

Natuurlijk krijg je met het dragen van een armband of gebruiken van een app niet in een vingerknip de looks van Gerard Butler in de brute film ‘300’. Zie het als een stuk gereedschap waarmee je makkelijker je doelen bereikt.