Dames en hun schoeisel.. Hakken vs. sneakers, wat zie jij liever?

Dat het uiteindelijk allemaal om de inhoud gaat weten we natuurlijk, maar hoe het cadeautje ingepakt is speelt zeker mee in de overweging voor een bepaald pakketje. We leven in een samenleving waar we steeds meer visueel getriggerd worden en dat maakt ons kritisch. Uiteraard zijn wij mannen hier ook slachtoffer van, wij moeten er goed uitzien voor onze wederhelften anders kunnen we het vergeten. Toch mogen we ook weer niet te veel klagen, vrouwen vinden namelijk steeds meer manieren om er prachtig uit te zien. Waar een dame vroeger altijd netjes en representatief voor de dag moest komen, kijkt er nu niemand meer raar op te kijken als een chick met legging, sneakers en baseballcap je werkvloer betreed. Persoonlijk vind ik het een positieve verandering en kan ik het alleen maar met liefde omarmen. Het draait hier echter niet om mij en we zijn benieuwd naar jullie voorkeur; vrouwen op hakken of vrouwen met sneakers?

Hakken vs Sneakers

Hakken

In oorsprong is de hak een uitvinding van de man en dit schoeisel werd ook door hen gedragen. Hakken waren jaren een statussymbool tot de Franse Revolutie deze decadentie uit het straatbeeld deed verdwijnen. Pas in het begin van de twintigste zagen we de gehakte schoen weer terug, nu zoals die altijd al bedoeld had moeten zijn, voor vrouwen.

Voor -en nadelen van de hak

+ Billen!

+ Lange benen!

– Pijnlijke voeten met alle gevolgen van dien…

Sneakers

Sneakers, genieten ieder jaar weer meer populariteit en de markt zit nog steeds in de lift. Het woord sneaker is afkomstig van het begrip ‘sneaken’. Deze bijnaam kreeg de schoen vanwege de geluidsloosheid van een wandeling in dit type schoen, je kon iemand op deze manier dus gemakkelijk besluipen. Of de sneakers ook voorbehouden zijn aan de sneaky dames laat ik jullie zelf invullen. Dit weet ik wel, sneakers zijn hot en je zult ze veel blijven zien de komende jaren!

Voor -en nadelen van de sneaker

+ Gemakkelijke stijl, geen uren wachten tot je vriendin klaar is met omkleden

+ Fitte dames dragen sneakers!

– Minder chique

Maar toch heel nice!

Ik denk dat ik er stiekem wel uit ben waar mijn voorkeur ligt, maar wat is jouw standpunt betreffende het hakken vs. sneaker topic? Stemmen!ESSENTIALS