Haartrends zomer 2016

Het is vaste prik zo aan het begin van een nieuw seizoen: wat worden de nieuwe haartrends en herenkapsels?

Haartrends zomer 2016

Gaan we deze zomer opnieuw voor een kortpittig kapsel of houden we het bij de vlechtentrend van het voorjaar? Tromgeroffel, een trompet en een serenade….

1. Nonchalante kuif met een kort zijkantje

Nog altijd is de nonchalante kuif winning. De strak-naar-achter-gekamde-feuten coupes worden nog altijd ingeruild voor de nonchalante variant. We noemen het de disheveled look, het kapsel met korte zijkanten en een nonchalante kuif. Hoe je dit kapsel krijgt? Gewoon door het haar zijwaarts omhoog te föhnen en aan te sterken met een matte wax.

Credits: Lookastic | Pinterest

2. Lang van boven lang van onder

Bijna hetzelfde maar dan toch net even anders. Bij dit kapsel is er sprake van een lange ‘kuif’’ maar worden de zijkanten ook redelijk lang gehouden. Wel blijft de sleutel naar succes dat lekker ‘losjes-gehalte’. Ga voor beetje afwisseling en draag de lange bovenkant ene keer naar links en de andere keer naar rechts. Net even

Credits: Onlinehairbrain | Michiel van Wyngaarden by Gustavo Papaleo | Trending

3. Lekker wild, niet omdat het moet maar omdat het kan

We signaleerden al meerdere malen de jaren ’70 krullenbossen. Stijltang? Wat is dat? Gel? Hè? Deze trend heeft het beide niet nodig. Krullen mogen gezien worden en vooral in hun authentieke eigen voorkomen, dus zonder gel en wax. En écht, je meid gaat liever door je haar heen zonder vieze handen te krijgen!

Credits: Hairstyleonpoint | Trending

4. Lang, langer, niet langst

Voor de Nederlandse temperaturen hoef je het er niet af te halen, maar ook op het gebied van trends zit je met lang haar deze zomer nog helemaal goed. Wat we veel zien is een lichte ‘rock-twist’ en maximaal tot op de schouders en niet langer dan dat. Dit soort haarstijlen draag je lekker natuurlijk zonder (zichtbaar) product en inclusief middenscheiding. Wel of geen knot, dat laten we aan jou over..

Credits: Hairstyleonpoint | Men’s HairstyleESSENTIALS