Het geheim achter grote merknamen

Als we vragen of je een paar merken wil noemen dan zullen er bepaalde merken direct in je opkomen. Maar waarom nou juist die namen en hoe komen ze eigenlijk daar eigenlijk aan? Waarschijnlijk zijn het merken waar je jezelf mee kan of wilt identificeren, omdat zij iets tofs hebben wat jouw interesseert.

Wist je dat …

Nike

… begonnen is met de merknaam ‘Blue Ribbon Sports’ en heeft dit daarna verandert in Nike. Nike is in het Grieks ‘Godin van de overwinning’. Het merk komt zijn naam in ieder geval ten goede en is niet weg te denken binnen de sportwereld.

Nike

Dior

… is Christian Dior en het merk bestaat al tientallen jaren. De naam Dior betekent ‘goud geschenk’. Christian wilde iedere vrouw nieuwe elegantie geven. Dit zie je overduidelijk in hun verpakkingen van hun producten naar voren komen.

Christian-Dior

Burberry

… is gewoon de achternaam van by Thomas Burberry  die dit merk in 1856 heeft opgezet. Je kunt dus zeggen dat zij een goed en sterk merk hebben. Deze naam is meerdere malen veranderd naar Burberrys, toen London en daarna weer terug naar Burberry. In 1901 hebben zij het ridderlogo geïntroduceerd.

burberry

Rolex

… niet echt een betekenis heeft, maar wat maakt het uit? Rolex behoord tot een van de beroemdste horlogemerken dus niks te klagen. Je moet trouwens wel een aardig bedrag op je bankrekening hebben om er één aan te schaffen maar dan hoor je wel bij de echte mannen onder ons.

Rolex

Adidas

… is ontstaan doordat Adolf Dassler en zijn broer Rudolf Dassler verder gingen zonder elkaar in de mode industrie. Rudolf had Puma opgericht en Adolf gebruikte zijn bijnaam ‘Adi’ en zijn achternaam om Adidas op te richten. In 1970 is er nog een tweestrijd geweest tussen deze twee met Johan Cruijff. Adidas was de sponsor van het Nederlands Elftal maar Johan vertoonde zich in een Puma tenue. DRA-MA!!

2000px-Adidas_klassisches_logo.svg

Ralph Lauren

… opgericht is door Ralph Lifshitz en daar zelf Ralph Lauren van gemaakt heeft. Klinkt tof toch?  Hij is begonnen met een dassenwinkel en daar is hij zijn carrière mee begonnen. Eén jaar later kwam zijn eerste mannencollectie op de markt en drie jaar later zijn vrouwencollectie. Ik zeg: ‘Goed bezig’!

Ralph LaurenESSENTIALSMEER ESSENTIALS