Waarom het gras altijd groener is bij de buren | De Zeurpiet
Nederlanders zijn ontzettend goed in zeuren. Grappig genoeg vinden Nederlanders het ook fijn om andere mensen te horen zeuren. Nou is Manify een heel positief mannenmagazine, we schrijven alleen over dingen die we tof vinden en als we het niks vinden hoor je ons er niet over. Maar speciaal voor de échte-échte Nederlanders hebben we dit nieuwe rubriekje in het leven geroepen. ‘De Zeiksnor’, maar voor de gelegenheid vandaag: ‘De Zeurpiet’!

Vorige keer: Dagjesmensen

Groener gras

Het meest simpele antwoord zou zijn: “Omdat de buurman zijn gras beter verzorgd.”. Maar het punt is dat jij helemaal niet weet hoe de buurman hier in staat. Misschien is de buurman wel verslaafd aan tuinieren, waardoor hij dagelijks ruzie heeft met Els (zijn vrouw), zijn werk er onder lijdt en geen tijd heeft voor pils met vrienden. Maar true, zijn gras is inderdaad groener.

Laten we nu even een stukje uitzoomen, want niet alleen het gras van de buurman is mooier, maar ook zijn auto, zijn haar én zijn vrouw. Wat jij niet weet: die auto is een leasebak, hij heeft een pruik en z’n vrouw gaat vreemd met de andere buurman (ook al zo’n klootzak). Om to the point te komen; jij hebt geen idee met welke interne problemen deze man kampt. Elk mens heeft problemen, maar (gelukkig) hebben de meeste mensen niet de behoefte om dit met Jan en alleman te delen. Laat staan met je buurman!

Waarom wordt dan altijd de buurman gekozen in deze voorbeelden? Omdat de buurman over het algemeen een huis heeft van dezelfde categorie, dus hij moet op andere fronten uitblinken. En aangezien je een goede buur vaker ziet dan een verre vriend, wordt je regelmatig met elkaar geconfronteerd.

Niet zo zeiken

“Het gras is altijd groener bij de buren”, is eigenlijk gewoon een gezegde dat onze verwende maatschappij weerspiegelt. In Jemen is het gras van de buurman net zo dor als dat van jou!

Source :

ShutterstockESSENTIALSMEER ESSENTIALS