Met Jaguar naar Team Sky tijdens de Grand Depart

Enige tijd geleden ben ik na het rijden van de XF Sportbrake een Jaguar fan geworden. En zeker na het zien van de nieuwe XE en F-type. Toevallig sponsort Jaguar het Britse Team Sky en werd Manify uitgenodigd als VIP tijdens de Grand Depart in Utrecht. Als wielerfans is dit natuurlijk wel een droom.

We mochten in de ochtend verzamelen bij het Oud London hotel in Zeist. In dit hotel verbleef ook het gehele Team Sky. Eenmaal aangekomen wemelde het van de Team Sky en Jaguar mensen. Ik was toevallig aan het testrijden in een Ford Foxus ST (later meer), dus die viel wel lekker op. Nadat we compleet waren, vertrokken we in een Jaguar-escorte richting Utrecht. Ik voelde me als een president, zo achterin een van de geëscorteerde auto’s.

We kwamen aan bij de “Espace Maillot Jaune”, ofwel de VIP Area bij de finish. Er stond een heerlijke lunch klaar voor ons en gelukkig ook een boel water. Het was namelijk de warmste dag ooit in Nederland. Na de heerlijke lunch stonden we vooral bij het parcours. De renners vlogen ons om de oren. Ik kon ze aanraken en ruiken. Het was een grote ervaring!

Uiteindelijk kwam de eerste Team Sky renner. Hij werd gevolgd door de nieuwe Jaguar F-Pace. Stiekem was dit een soort van lancering van deze nieuwe auto. Officieel is de onthulling van de F-Pace pas tijdens de autoshow in Frankfurt. Gedurende 3 uren kwam er elke minuut een renner voorbij gevlogen. Enkele renners zijn me opgevallen. Uiteraard de Nederlanders, want toen maakte iedereen een ontzettend kabaal. Het mocht helpen, want de Nederlandse renners hebben prima gepresteerd. Maar daarnaast Talansky. Talansky had een pak aan, alsof hij werd afgeschoten als een human cannonball. Maar wat was het een spektakel!

Was het toen afgelopen? Zeker niet. We gingen terug naar Zeist en kregen een behind the screens tour. Door de 1 miljoen euro kostende Team Sky rennersbus. De bus was natuurlijk van alle gemakken voorzien, WiFi, schermen, massageplaatsen, noem het maar op. Daarna naar de ingenieurs die de fietsen klaarmaakten voor de volgende etappes. Wat kost zo’n fietsje? Tussen de €12k en €20k! Ook de keuken mochten we in. Volgens de kok aten ze niet elke dag pasta. En, ik kreeg nog een Team Sky shirt ook. Als een kind in een snoepwinkel…ESSENTIALSMEER ESSENTIALS