Graava: Deze actiecamera edit zelf je beelden

GoPro’s zijn vet, heel vet! Je kan er de mooiste beelden mee schieten en de dikste video’s mee maken. Ze kunnen zo’n beetje overal tegen en zijn gebruiksvriendelijk. Maar één ding is altijd zo zuur: dat editen! Niet dat het lastig of super saai is, maar het kost zo veel tijd. Iedereen met een GoPro heeft hetzelfde probleem: gigabytes aan materiaal, maar aan de helft heb je niks en de zin/tijd om te editen is ver te zoeken. Wat nou als er een actiecamera zou zijn die dit werk voor je uit handen neemt?

Graava

graava appGraava is een nieuwe project waarbij de camera zelf uitzoekt welke momenten de moeite waard zijn om te filmen en welke niet. We zijn bijvoorbeeld afgelopen zondag gaan mountainbiken voor GoPro, maar we hebben minutenlang materiaal die we nooit gaan gebruiken. Wat Graava kan is weten wanneer het spannend wordt. De camera is geconnect met je Apple Watch, die je lichaamsfuncties meet. Begint je hart sneller te kloppen, begin je te zweten, neemt de camera snelle veranderingen waar, dan weet hij dat dit momenten zijn die niet verloren mogen gaan.

Na een dagje filmen selecteer je op de app hoeveel minuten film je wilt hebben en Graava edit het voor jou. Muziek er onder? Kan natuurlijk ook!

Specs

Het cameraatje filmt op 1080p met 30fps of 720p met 60fps. Ook zijn hyperlapse video’s mogelijk op 4k kwaliteit! In de Graava zit ingebouwde accelerometer, GPS, Bluetooth én WiFi.

Het project is nog in de crowdfunding fase, maar we zijn heel erg benieuwd of het daadwerkelijk ook echt zo goed werkt! Hieronder in ieder geval een voorbeeld. In de eerste video het ‘ruwe materiaal’ en in de tweede de gemonteerde versie door Graava.

Source :

GraavaESSENTIALSMEER ESSENTIALS