Gogoro Elektrische Smartscooter

Elektrische scooters zijn hip. Zeker in de grote steden. Maar elektrische scooters zijn niet altijd even handig! Ze gaan meestal niet snel genoeg om er lange afstanden mee te overbruggen. En wat doe je als de accu leeg is? De Gogoro smartscooter probeert deze nadelen weg te nemen.

Gogoro

De Gogoro heeft een topsnelheid van 95 km/h die hij met een volle accu, volgens de fabrikant, een verrassende 100km vol moet houden! Daarnaast zijn de accu’s in de Gogoro verwisselbaar. Het idee is dat je de accu’s kunt verwisselen op vaste punten in de stad. Accu leeg? Deze wissel je dan om bij een laadstation ofwel GoStation. Dat is tevens ook direct een groot nadeel van de Gogoro. Hij is thuis niet op te laden. Wat het concept natuurlijk alleen interessant maakt als veel mensen de Gogoro gaan gebruiken en er voldoende GoStations in de buurt zijn.

Smartscooter

We noemen de Gogoro een Smartscooter. Alles wordt aangestuurd via een centrale computer. Je kunt dus digitaal de gas- en remgevoeligheid aanpassen. Over remmen gesproken: de Gogoro heeft regenerative braking. Met remmen laad je dus je accu weer een beetje op. Ook analyseert hij je rijgedrag om de energieconsumptie zo optimaal mogelijk te houden. Naast technische snufjes om het rijden zo energiezuinig en gemakkelijk mogelijk te maken plant hij ook je route en kijkt hij waar de dichtstbijzijnde GoStation is om je batterij te verwisselen.

De prijs is nog niet bekend gemaakt. Houd voor meer informatie Gogoro.com in de gaten. Wat vind jij van de Gogoro!?ESSENTIALSMEER ESSENTIALS