Gezond leven

Het is leuk en aardig al die killershots die we elke vrijdag posten, maar gezond is het zeker niet. En aangezien het begin januari is en de hele wereld goede voornemens heeft, is het misschien eens goed om ons te focussen op gezond leven. En hier komt alcohol eigenlijk niet in voor. Maar we blijven mannen en die hebben op z’n tijd een lekkere borrel nodig. Goed nieuws, want uit recent onderzoek blijkt dat als je een maand de fles laat staan dat je lichaam zich zo goed reinigt en de lever zich zo goed hersteld dat je er weer even tegen aan kan!

Gezond leven = gezond eten

Glass_Half_Full_bw_1De feestdagen zijn voorbij dus laat de komende tijd de snoep, chips en frisdrank even staan. Er zijn voldoende substituten die minstens zo lekker zijn! Heb je dorst, drink water! Het water dat in Nederland uit de kraan komt is extreem goed en lekker, het reinigt je lichaam. En eet natuurlijk fruit! Maar pas op in veel fruit zitten suikers die weer minder gezond zijn. Als je gezond wilt leven eet je gevarieerd. Twee stuks fruit per dag is genoeg!

Heb je honger? Pak dan een lekkere avocado. Je kan er guacamole van maken (beetje prakken en mengen met uisnippers, knoflook, pepertjes en zout) en doe het op een bruin stokbroodje. Of lepel ‘m gewoon uit, eventueel met een beetje balsamico azijn! Je kan ook wat noten pakken. Nee, geen borrelnoten of gezouten pinda’s. Beter zijn walnoten, cashewnoten, paranoten, pecannoten en amandelen.

Je hoeft niet te gek te doen maar het is best lekker en gezond om af en toe een groene smoothie te maken. De combinaties zijn raar, maar super goed voor je! Combineer eens spinazie, mango en banaan met water of  ananas met verse peterselie en water.

spinazie - papaspasta.nlVerder gewoon goed ontbijten (bruine boterham, gezonde boter, glaasje melk), ’s avonds van de sauzen afblijven – maak bijvoorbeeld een jus van water en bisto (wel veel zout, maar niet zo vet), een kipfiletje met sojasaus kan ook heel lekker zijn. En natuurlijk genoeg groenten! Mocht je niet zo van groentes houden, gooi ze dan in een liter water en zet ze op met 2 bouillonblokjes en wat kruiden. Eventueel mix je de boel door elkaar en je hebt een super gezonde soep!

Bewegen om gezond te blijven

Mountain-bike-racingMaarja, misschien is het ook wel kletskoek hoor. Want om wil je gezond leven, dan moet je ook genoeg bewegen. Komen er in een keer berichten binnen van kerels die een maand lang McDonalds eten en toch 17 kilo afvallen. Zijn geheim was dat hij elke dag 45 minuten wandelde. Dit bewijst maar weer dat je goed moet bewegen! Koop bijvoorbeeld een mooie racefiets, mountainbike of fixie!

Goed ik hoef je niet te gaan vertellen wat voor sporten er allemaal zijn. Maar pak in ieder geval gedurende januari de trap in plaats van de lift of roltrap en kom van je luie stoel! Dat soort dingen.. Ook genoeg slapen he! Gezond leven, haha succes! 😉