Gewoonten van de stijlvolle man

De meest succesvolle mannelijke stijliconen hebben iets met elkaar gemeen: een vast patroon aan stijlgewoontes. En nu hoeven we niet met z’n allen spontaan een stijlicoon te willen zijn, maar van deze 10 gewoontes wordt geen enkele man slechter. We presenteren u..

De gewoonten van de stijlvolle man!

1. Tailor is their best friend

Duur, goedkoop.. als de items lelijk gesneden zijn maakt het allemaal niet uit. Een op (maat gemaakte) getailleerde blazer, een broek met een goede pasvorm. Het zijn items die de stijlvolle man bezit. Neem geen genoegen met een item dat minder goed past dan Assepoester’s muiltje.

2. Bespaar niet op schoenen

Dat vrouwen eerst naar schoenen kijken en dan pas in de ogen, daar zit een kern van waarheid in. Een paar goede, duur uitziende schoenen hebben al heel wat zondes doen vergeven en dat snap je. Investeer in een goed paar schoenen, al dan niet brogues, die zich jaren lang aan je zijde/voeten kunnen bevinden.

3. Zorg voor kleding alsof het je kinderen zijn

Voer ze dus geen whiskey of speciaalbiertjes. Omdat stijlvolle mannen de waarde van hun kleding kennen, verzorgen ze hun kleding goed. Goede kledinghangers, een strijkijzer op zijn tijd en schoenspanners zorgen voor een lang en gelukkig leven samen. Ook een kijkje in het label is aan te raden, een nieuwe trui terugvinden in drie maten kleiner zorgt ervoor dat je die whiskeys nergens meer kwijt kan.

4. De stijlvolle man kent zijn basics

Een goede set basics is alles wat een man nodig heeft. Legendes als James Dean en Steve McQueen kunnen dit enkel beamen met hun gevoel voor stijl. Naast dat het stijlvoller is, is het veel slimmer om te investeren in tijdloze items die jaren mee kunnen. Een goed pak, een goede jeans, brogues, overhemden met de perfecte fit, hij heeft ze hoor.

5. Je kent je klassiekers

Terugblik op de 90’s: gebleekt haar, Reebok sneakers, baggy broeken en een flinke dosis gel. Trends zijn leuk en aardig maar sommige kan je echt maar beter aan je voorbij laten gaan. De stijlvolle man raadt je aan: investeer in stijlvolle, tijdloze klassiekers.

6. Blijf minimalistisch als het op accessoires aankomt

Wanneer het op accessoires aankomt gelden de regels van beperking. Vlinderjas, gilet, wandelstok én hoed zullen niet veel goeds doen voor je stijlvolle imago. Ga voor de juiste combinaties en don’t overdo it! Dit weet de stijlvolle man.

7. De kapper staat op sneltoets nummer twee

Eén keer in de zes weken de puntjes op de i of in dit geval er vanaf. Een vaste date met de kapper of Barbier die je vertrouwt is aan te raden. Voor het geval je afvraagt wie er op nummer 1? Je moeder natuurlijk! Want het nummer van je vrouw/vriendin ken je uit je hoofd ;-).

8. Met voorbedachte raden

De stijlvolle man plant. Wat? Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar plannen zorgt voor een ‘doorgedachte’-look in plaats van een trui die achterstevoren zit.

9. Ze weten hoe ze zichzelf moeten uitdrukken

Een stijlvolle man heeft zijn woorden als gereedschap. Zijn zelfverzekerd en weten binnen tien seconde een verpletterende indruk achter te laten. Mocht je nog wat communicatietips kunnen gebruiken, daar hebben we Bas Mouton voor.

10. Lekker gewoon, maar toch dat unieke tintje

De meest stijvolle mannen proberen niet stijlvol te zijn, maar zijn het uit zichzelf. Wees jezelf en zelfverzekerd. Dat met een beetje implementatie van deze kleine regeltjes en de rest komt vanzelf!

Source :

ShutterstockESSENTIALSMEER ESSENTIALS