Manify Healthy Meal: Gewokte boerenkool met kip

Het is weer tijd voor een Manify Healthy Meal. Deze keer hebben we een heerlijke avondmaaltijd voor je klaar staan. De meeste Nederlanders maken stamppot van hun boerenkool, lekker standaard. Maar je kunt er zo veel meer mee. Het is tijd om je wok-pan uit de kast te halen. Gewokte boerenkool met kip is eenvoudig en snel te bereiden. Zo veel lekkerder dan een stamppot, en het vult nog eens goed ook.

Gewokte boerenkool met kip

Boerenkool is een echte wintergroente en bovendien nog eens hartstikke gezond. Deze maaltijd is rijk aan vitaminen, mineralen, vezels en andere essentiële voedingsstoffen. Naast dat het gezond is is het ook nog is erg lekker. Wist je ook dat boerenkool een echte superfood is van eigen bodem? Het wordt ook wel de de koning van de bladgroente genoemd. Boerenkool bevat onder andere veel vitamine A, C, B1 en B2, mineralen, ijzer en calcium.

Benodigdheden (2 personen)

– 300 gram boerenkool
– 300 gram kipfilet
– 1 rode paprika
– 50 gram Grana Padano
– 1 eetlepels sojasaus
– 1 rode ui
– 1 rode peper
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel kokosolie

Bereiding

En nu? Als je kipfilet nog niet in stukjes is gesneden, doe dit dan als eerste. Vervolgens doe je de kipfilet in een kom en doe je er twee schepjes sojasaus bij. Laat dit even staan!

Ondertussen hak je de knoflook en rode peper fijn en snijdt je de ui en de paprika in kleine stukjes. Doe dit allemaal in een grote wok met een eetlepel kokosolie.
Wanneer de groenten er gaar uitzien voeg je de gemarineerde kipfilet toe. Wok het geheel tot je kip helemaal gaar is. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de gesneden boerenkool toe te voegen. Wok het geheel totdat de boerenkool licht begint te verkleuren en te slinken. Oh en vergeet niet aan het einde de Grana Padano één minuutje mee te wokken. Nu kan je lekker gaan smullen.

Tip: zet het vuur onder een wok nooit te hoog. Een wok wordt snel gloeiend heet en dan brandt alles aan. Aangebrande boerenkool lijkt me niet zo lekker.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS