De 7 gevaarlijkste wegen in de wereld

Het Nederlandse wegennetwerk is een van de meest complexe en beste van de hele wereld. Ondanks dit staan we met z’n allen geregeld in de spiegel. In het buitenland zijn de wegen een stuk minder goed, al zijn ze soms wel een stuk mooier.

Echte mannen gaan mooie uitdagingen niet uit de weg en dus ook niet om ooit eens een van deze wegen te berijden. Dit is een lijst van de 10 meest gevaarlijke wegen op de wereld. Dus ben jij overtuigd van je stuurmanskunsten en heb je een flink paar ballen in je broek hangen, dan is dit écht iets voor jou:

De 7 gevaarlijkste wegen in de wereld

1. Taroko Gorge Road, Taiwan

Deze weg staat bekend als gevaarlijkste weg in Taiwan. De smalle paden van deze weg lopen door rotsen en bergen met veel blinde en scherpen bochten. Rijervaring zul je dus wel nodig hebben. Als je tijdens het rijden nog een beetje tijd over hebt dan moet je zeker ook even genieten van het uitzicht. Deze weg is zeker adembenemend en het heeft een geduchte reputatie. 

2. Skippers Canyon Road, Nieuw Zeeland

Bij het begin van de Skipper Road staat een groot waarschuwingsbord die waarschuwt voor een smalle weg en groot slipgevaar. Caravans en trailers kunnen de weg maar beter niet nemen. Wil je deze weg trotseren, zorg dan voor een toestemmingsbewijs. Dan ben je pas echt klaar voor een gladde uitdaging. Veel succes als je een tegenligger tegen komt trouwens!

3. Tongtian Highway, China

Deze gevaarlijke weg in China is zo’n 10 kilometer lang. De weg brengt je bijna tot aan de top van de berg, je moet hiervoor wel door 99 zeer scherpe bochten slingeren. Om echt de top te halen moet je de Tianti (ladder naar de hemel) beklimmen met 999 treden. De negens staan symbool van de negen Paleizen die te vinden zijn in de hemel. Schijnbaar…

dangerous road 7

Foto credits

4. Karakoram Highway, Pakistan

In Pakistan hebben ze er ook een. Dit is een van de meest spectaculaire wegen. Spectaculair is deze ‘hoge weg’ omdat hij over bergpassen, langs hoge toppen en diepe ravijnen, dwars door de jongste, hoogste en meest spitse gebergten van de wereld gaat!

5. James Dalton Highway, Alaska

De weg is primitief en vooral erg verlaten, er wordt dan ook aangeraden om voldoende benzine mee te nemen en een goede EHBO-kit. Eten is misschien ook wel makkelijk, voor het geval dat.. je honger krijgt!

Foto credits

6. North Yungas Road, Bolivia

Lange stijlen hellingen en hoge afgronden, daar ontkom je niet aan bij deze weg. Deze weg is echt alleen voor de echte bikkels. Zeker met de speciale verkeersregels die op deze weg gelden. De bestuurder die bergafwaarts gaat kan nooit de weg ‘opeisen’, deze moet naar de rand van de weg. Gevaarlijk!

7. Leh Manali Highway, India

De Leh Manali Highway, van 500 kilometer lang, loopt door het Himayla gebergte en is maar vier dagen per jaar open. Dit zijn de dagen waarop de sneeuw kan worden weggeveegd. De weg ligt op een hoogte van 4.000 meter. Op sommige plekken moet er door stromend water gereden worden, bruggen zijn er niet!

dangerous road 15 - list25.comESSENTIALSMEER ESSENTIALS