GETEST: Gc-3 van Gc Watches

Eerder hebben wij van Gc Watches  de sportieve SportRacer onder de loep genomen. Zoals de niets verhullende naam al beschrijft gaat het hier om een sportief horloge met een luxe uitstraling. Of, zoals Gc Watches zelf stelt: Sport Chic. Deze week zullen wij de Gc-3 van het horlogemerk uitgebreid testen.

Gc-3 Sport Chic Collection

Het Gc-3 horloge dat onze hoofdredacteur draagt is de X72024G5S. De grijze, gunmetal stalen lunette heeft stoere details en is afgewerkt met rosé gouden schroeven. Dit geeft het horloge zijn robuuste uiterlijk. De kast met een doorsnede van 44mm en een dikte van 12mm dragen daar ook aan bij. De rosé gouden details die we ook terugzien aan de buitenkant van de kast zorgen naast die stoere uitstraling ook voor een sophisticated look.

Het gewicht van het horloge zorgt voor een positieve kwaliteitsindruk. Het horloge voelt prettig ‘zwaar’ aan. Het is duidelijk dat de horloges van Gc Watches zijn vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige materialen.

Details vinden we overigens zoals hierboven beschreven niet alleen op de lunette. Ook de wijzerplaat kenmerkt zich door de aangebrachte details. De wijzerplaat met uren- en minutenindicatie, losse secondewijzer, chronograaf, indicator voor een tweede tijdzone, datum weergave en tachymeter toont flink wat informatie. Ook in het donker is de wijzerplaat goed te lezen dankzij de SuperLuminova-verlichte wijzers en indicators. Het saffierglas beschermt het horloge tijdens dagelijkse en sportieve activiteiten. Kortom, de Gc-3 is een echte alleskunnerIs zwart/grijs met rosé goud niet helemaal jouw smaak? De Gc-3 collectie heeft meer dan genoeg andere kleurencombinaties. Een klassieke cognackleurige, lederen band met een stalen kast bijvoorbeeld, en alles daar tussenin.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Gc Watches.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS