Vakantiehuisje gezocht? Check deze gerenoveerde boerderij in Catalonië

Gelegen in een dal in de regio Vallès in Catalonië werd deze boerderij onlangs gerenoveerd. De boerderij, met paardenstal bestond uit drie saaie verdiepingen en doel van de renovatie was om van alles één geheel te maken. Er is geprobeerd alle oorspronkelijke details te behouden en een daarnaast zo minimalistisch mogelijke sfeer te creëren. En dat is volgens ons aardig gelukt!

Luxe woonboerderij in Catalonië

De oorspronkelijke details van het huis, zoals de bakstenen muur binnen, de gewelven en archaïsche materialen zijn behouden en dit geeft het huis meteen een charme. Om een contrast te krijgen met deze elementen, is de rest van het interieur heel erg minimalistisch gehouden en zijn er voornamelijk materialen als hout, ijzer en beton gebruikt.

Elke verdieping van het huis is opgedeeld in drie gedeeltes, waarvan één centrale ruimte en twee zijkanten. Er is binnen de verdiepingen gebruik gemaakt van schuifdeuren en vouwwanden. Op deze manier kunnen de bewoners er voor kiezen de ruimtes van elkaar gescheiden te houden of er juist één geheel van te maken. Het traliewerk dat op meerdere plekken in huis voorkomt, zorgt ervoor dat de lichtinval gedeeltelijk wordt afgebroken, wat een bijzondere sfeer geeft.

Eén van de belangrijkste ruimtes in het huis is de keuken. Dit is een luxe eetkeuken waarbij alle onderdelen, zoals de oven, koelkast en opbergkasten, zijn geïntegreerd. Een wand scheidt de keuken van de eetkamer, waar de tafel de hoofdrol speelt.

Een andere belangrijke ruimte is het gerenoveerde gebouw dat los staat van de hoofdwoning en de garage. Deze is ontworpen om evenementen of familiefeesten te organiseren. Ook dit gebouw heeft een eigen keuken, badkamer en heeft een betonnen vloer in tegenstelling tot de eikenhouten vloer in de hoofdwoning. Vanuit hier kijk je direct uit over de straat en de hoofdwoning.

De grote pergola buiten dient als terras-area en achter het huis is een zwembad gebouwd. Hierbij is nog een kleine bijbouw gerenoveerd tot kleedkamers en toiletten. De grote tuin loopt over in het bos achter het huis waardoor het een ruimte zonder grenzen lijkt.

Foto’s: David Zarzoso



ESSENTIALS



MEER ESSENTIALS