Genieten van het voorjaars zonnetje..

De zon komt zo af en toe weer heerlijk achter de wolken vandaan. Weg met die koude wind, de lente is nu echt weer begonnen, het is tijd voor: ‘het voorjaars zonnetje’. De terrassen stromen ook weer vol, tijd voor een biertje dus. Maar vergeet niet dat je huid al in geen tijden de zon meer gezien heeft en je ook wel eens flink kan verbranden. Want het leuke is, is dat je tijdens het in de zon zitten niet door hebt hoe hard het kan gaan. Bereid de huid er dus op voor!

Niet verbranden!

Je kent het misschien al wel van de wintersport, heerlijk aan het genieten van de zon, maar toch thuis komen met een verbrande neus. Blijft toch altijd vervelend! Smeer hoe dan ook de huid altijd goed in met anti-zonnebrandcrème, al verbrand je praktisch nooit, doe het dan met een lagere factor. Drink voldoende, zodat de vochtbalans op peil blijft in de huid. Voed de huid ook weer als je uit de zon bent gegaan. Vaak zie je namelijk niet als je net uit de zon bent, dat je toch verbrand bent. Koel en kalmeer de huid en de verbranding blijft wellicht uit met een hydraterende crème, de kans dat de huid uitdroogt door de warmte en de zon zal minder zijn. Ga ook niet gelijk als de zon er net is meteen uren in de zon zitten. De huid kan dit niet direct aan, doseer dus. Een middag op het terras zitten moet kunnen, vaak zit je toch niet de gehele middag vol in de zon.

Egale bruine teint

De huid is zich de gehele dag door aan het vernieuwen. Onze huid laat alleen niet zoals bij een slang zijn huid in één keer los, maar laten de dode huidcellen één voor één los. Dit betekent dat als je een egale bruine teint wilt, je de huid regelmatig moet scrubben. Je verwijdert tijdens het scrubben namelijk de dode huidcellen, waardoor de nieuwe cellen aan de oppervlakte komen en nu dus ook zonlicht kunnen ontvangen en ook bruin kunnen worden. Scrub de huid ongeveer 1 keer in de week met een scrubgel voor het gezicht en een eventuele bodyscrub voor de rest van het lichaam. De gezichtshuid is namelijk dunner van structuur en gevoeliger en kun je beter een scrubgel gebruiken. Een scrubgel heeft namelijk kleinere slijpdeeltjes, waardoor de huid niet zal gaan irriteren als bij een grove bodyscrub. Meer informatie betreft scrubben, lees dan het artikel: ‘Tips voor het scrubben van het gezicht!

Ga dus goed verzorgd de zon tegemoet en ga genieten!

ESSENTIALSMEER ESSENTIALS