Generatiekloof: Walkman

Je kent het wel. Op vakantie, met je kleurboek, knuffel én natuurlijk je walkman. Iedereen heeft dit vroeger meegemaakt. Althans, als je stamt uit de tijd van videorecorders, cassettebandjes en videocamera’s. Uren luisteren naar hetzelfde nummer door hem af te spelen, om te draaien en terug te spoelen. Nu, ongeveer 15 jaar later, komen we om van de iPods, iPhones en andere muziek devices en is het niet voor te stellen dat we ooit zonder deze apparaten ook konden leven. 

Geef kinderen van nu (7 tot 13 jaar) een walkman en vraag ze wat het is. Voor ons gesneden koek, maar voor hen echt een hele opgave. Waar moet je de muziek instoppen, waar komt de muziek uit en ga zo nog maar even door. Allemaal vragen waar de kinderen geen logisch antwoord op kunnen geven. ‘’Is het een walkietalkie?’’, ‘’Kun je erin praten?’’ Volgens de kinderen is dit het meest onmogelijke stukje technologie ever. Als ze erachter komen dat je maximaal 13 nummers kunt afspelen, wordt de walkman helemaal voor gek verklaard!

Een grappig Amerikaans filmpje waarbij de generatiekloof pijnlijk duidelijk wordt. Eigenlijk hebben deze kids gelijkt. Hoe hebben we ooit een walkman kunnen gebruiken in plaats van een iPhone of iPod?!

ESSENTIALSMEER ESSENTIALS