Geld teveel? Laat je inspireren door Al Mirqab

Het is lastig. Zoveel geld op de bank hebben en zo weinig nieuwe ideeën. Dan is er gelukkig altijd de standaardoptie. Laat een jacht bouwen afgestemd op je persoonlijke wensen. Als je dan echt te veel geld hebt, laat dan gelijk een van de grootste jachten in de wereld maken.

De superjacht Al Mirqab

De minister van buitenlandse zaken in Qatar zat met dit probleem. Dus liet hij in 2008 een van de grootste en duurste jachten ter wereld bouwen. Het jacht is gebouwd door het Duitse Peters-Schiffbau. Tim Heywood heeft de indrukwekkende boot ontworpen. Voor het luxe interieur is de hulp van Andrew Winch ingeschakeld. Duitsers die in plaats van superieure auto’s, superjachten bouwen. Het resultaat is een belachelijk indrukwekkende boot, de Al Mirqab.

Extravagante luxe is noodzakelijk

Met zijn indrukwekkende 133 meter is er veel ruimte voor de noodzakelijke luxe. Voor ruim 200 miljoen dollar kan het ook niet gek genoeg. Er kunnen 26 gasten blijven slapen in 13 kamers. De suites hebben zelfs hun eigen badkamer, woonkamer en slaapkamer. En de crew? Die slaapt in 25 cabines en bestaat uit 55 man!

Met 55 man personeel kun je op elke flank bediend worden. Daarnaast is er een een helikopterplatform en bezit het jacht een zwembad. Niet zomaar een, maar een zwembad dat ‘open’ kan. Mocht het zwembad niet groot genoeg zijn dan gaan de zijpanelen open en kun je zo in de zee zwemmen. Big enough for you?

Daarnaast is er een bioscoop, buitenbar en jacuzzi aanwezig. Je kunt er ontspannen op het dek dat gemaakt is om te zonnen of genieten van een lekkere cocktail. Ben je klaar met relaxen dan is er nog genoeg speelgoed. Zoals verwacht is er de nodige watersport entertainment en zelfs een restaurant. Ook is er gedacht aan een gym zodat je stevig op je zeebenen kunt blijven staan. Dat is ook wel nodig want het laatste wat je wil doen is stil liggen op deze boot.

al-mirqab9

al-mirqab5ESSENTIALSMEER ESSENTIALS