Voor bij de barbecue: gegrilde limonade cocktail

Food & Drinks

Het grill-seizoen is officieel begonnen. De eerste barbecues overgoten met mals vlees en koud bier hebben vast ook al in jouw achtertuin plaatsgevonden. Want wie houdt er nou niet van een goede barbecue? En om die perfecte barbecue af te maken vonden wij een leuk recept voor je: een cocktail met gegrilde limonade.

Gegrilde limonade

Een warm avondzonnetje, grote stukken mals vlees, koud bier, een paar gezellige vrienden en je barbecue kan beginnen. Terwijl je vrienden een beetje lopen te patseren wie het beste vlees kan grillen kom jij met iets veel beters: gegrilde limonade, voor in je eigen gemaakte cocktail. Dat is pas een goede toevoeging aan de barbecue!

Naast een goed stuk vlees hoort een koud biertje of een goede cocktail. En met cocktails kunnen we tegenwoordig meer dan we denken. Ook makkelijker dan je denkt: limonade grillen. En dit is een goede toevoeging aan je cocktail. Geloof ons maar!

Een gegrilde cocktail klinkt misschien niet super lekker, maar dat is het zeker wel. Denk aan een combinatie van zoete en smokey smaken met whiskey. En daarbij is het pretty easy om te maken. Het enige wat je nodig hebt is citroenent, suikerwater en een goede whiskey. Ook handig: je kan meteen een hele kan maken van deze goddelijke cocktail. Ideaal voor die warme zomeravond om je dorst te lessen. Of probeer eens een van deze gruwelijke cocktails met gember!

Hoe je hem maakt

Benodigdheden voor 1 glas:
Een hele citroen
20 ml suikerwater
40 ml whiskey
Suiker

Snijd de citroen doormidden. Dip beide helften in suiker en leg met de fruitige kant op de grill. Laat ongeveer 10 minuutjes liggen tot de suiker goed is ingetrokken in de citroen. Laat dan afkoelen en knijp het sap van citroen in een cocktailshaker. Doe het suikerwater en de whiskey erbij, shake en schenk uit in een mooi coupeglas. Als garnering kan je er nog een schijfje gegrilde citroen bij doen. Enjoy! 

bbq

tags:
Total
10
Share