Teleavia maakt de ouderwetse TV weer helemaal van nu

Waarschijnlijk heb je momenteel een plat tv scherm aan je muur hangen. Zo’n smart televisie met internet verbonden modern apparaat dat niet misstaat op je wand. Niks mis mee natuurlijk, maar mis je af en toe het oude model? Zo ja, dan ben je niet de enige persoon met nostalgische gevoelens. Teleavia zag er wel potentie in en komt daarom met een mooi concept. Eentje die de oude stijl weer helemaal relevant maakt. Want wie het oude niet eert…

Design also matters

Teleavia is een bedrijf dat al uit de 60′ stamt en is vooral bekend geworden als een bedrijf dat techniek en design op hetzelfde niveau zette. Een hoog niveau! “Design also matters.” Die slogan is in al die jaren eigenlijk niet veranderd en dat zie je ook aan de P111. Teleavia heeft dan ook de originele P111 als uitgangspunt gepakt en hem in een moderner jasje gestopt. Samen met alle relevante techniek van nu natuurlijk.

TeleaviaRonde hoeken zijn welkom

Het ontwerp is duidelijk geïnspireerd op ouderwetse televisiemodellen. Toch voelt het allesbehalve ouderwets aan. Vanwege het gebruik van afgeronde hoeken bekruipt je een bekend gevoel. Het lijkt verdomd veel op een smartphone scherm! Dat is toch wel een scherm waar we dagelijks stiekem heel wat uren naar kijken. Dat is iets wat vooral fijn voor het oog is.

We krijgen hopelijk in de toekomst een diverser aanbod aan televisies. Er zit ontzettend veel potentie in het concept. Het past dan ook vooral goed bij de space-age uitstraling van vroeger. Ook is in het concept het ouderwetse draagbare ontwerp behouden inclusief leren hengsel. Maar omdat we tegenwoordig het liefste rand tot rand schermen hebben is de bediening verschoven naar de onderkant. Zo heb je toch nog een beeldverhouding van 16:9 waar iedereen blij van wordt. Het slechte nieuws? Het is nog steeds een concept en dus nog niet beschikbaar. Maar zodra er een van deze instant klassiekers te koop is, hoor je het!

Teleavia Teleavia Teleavia Teleavia Teleavia Teleavia Teleavia Teleavia Teleavia

Total
1
Share