Pioneer DJ XDJ-RR, de beste basis voor elke DJ-carriere

Ambities om DJ te worden? Dan is de Pioneer XDJ-RR zeker wat voor jou. Simpel gezegd: als je op dit apparaat uit de voeten kan, kan je het op elke set-up van Pioneer DJ. En laat dat nou net het merk zijn dat in vrijwel alle clubs en op alle festivals de standaard is. Het fijne van de XDJ-RR is dat het een all-in-one systeem is, waardoor het makkelijker mee te nemen is en veel beter betaalbaar.

Pioneer DJ XDJ-RR

Bij de meeste all-in-one controllers is een koppeling met een laptop essentieel. Ideaal om mee te beginnen met draaien, want je hebt al je muziek bij de hand én daarnaast een heel duidelijk overzicht van wat je aan het doen bent. Maar voor het echte werk blijft de laptop achterwegen. Een USB’tje, daar zal je het mee moeten doen.

De XDJ-RR kán op een laptop worden aangesloten, maar is een principe een stand alone player. Elke DJ met een USB kan er dus zo op spelen. Dit model heeft veel weg van de NXS2-set up, het vlaggenschip van Pioneer DJ, alleen is ben je geen duizenden euro’s kwijt.

De lay-out van de players is dan ook exact hetzelfde, dus als je dit apparaat mastert kan je dikke set draaien op elk high-end systeem van Pioneer DJ. Natuurlijk zijn er wel heel wat functies weggelaten, maar de belangrijkste mogelijkheden bezit de XDJ-RR gewoon:

Functies

De controller bied je de mogelijkheid om tracks in elkaar te mixen vanuit twee kanalen. Spice dit flink up, door effecten te gebruiken. Je hebt hierin twee keuzes: Beat FX (Echo, Reverb en Flanger) en Sound Color FX (Filter, Noise, Dub Echo en Pitch).

In het midden zit een groot kleurenscherm met een intuïtieve draaiknop, die je simpel door je tracks en playlists laat zoeken. Rekordbox DJ weergeeft prachtig de waveforms van je ingeladen tracks en maakt het mixen een piece of cake!

Onderaan de players zitten vier lichtgevende drukknoppen waar Hot Cues, Beat Loops of Beat Jumps aan toe te wijzen zijn. Deze maken het weer een stapje handiger om je set zo dik mogelijk te maken! Met de Hot Cues zet je punten in je tracks, waar je makkelijk tussen kan schakelen. De Beat Loop geeft je de mogelijkheid om naadloze loops te maken die perfect in de maat van de muziek past. En Beat Jumps zijn er om te corrigeren als je mix toevallig net een maatje (of meerdere) misloopt.

Ook de mixer doet niet veel onder aan die van een NXS2-set-up. Net als de jog-wheels, voelen de knoppen en schuiven zeer kwalitatief aan en ziet het er hetzelfde uit.

Waarom de XDJ-RR?

Als je wil gaan draaien en direct op het juiste niveau beginnen? Dan is de Pioneer DJ XDJ-RR jouw apparaat. Deze all-in-one controller heb je voor €1.149 in huis. Dat is geen kattenpis, maar we garanderen je: absoluut een goede investering voor jouw DJ-carrière! Geen gezeur met laptops en perfect als je geen budget hebt voor de uitgebreidere XDJ-RX2 of NXS2-set up.

 

Total
0
Share