Grootste superjacht van Nederlandse bodem te water gelaten in Oss

Wie aan een groot jacht denkt, denkt al gauw aan de Zuid-Franse kust met steden als St. Tropez, Monaco en Cannes. En dat is terecht! Want dat soort schepen zien we niet snel in Nederlandse havens of voor de Nederlandse kust. Maar wat velen niet weten is dat Nederland groots is in de scheepsbouw industrie. Zo heeft Heesen Yachts afgelopen week haar aller grootste superjacht te water gelaten.

Snelste jacht in dit formaat

Heesen Yachts, in het Brabantse Oss, heeft sinds 1979 al vierentwintig superjachten geproduceerd. Met als kopstuk dit zeventig meter lange superjacht: Galactica Super Nova. Dit schip behoort tot de tweehonderd grootste jachten ter wereld en is in deze klasse één van de snelste ter wereld. Om een topsnelheid van 56km/u (ja, dat is hard op het water) te bereiken, maakt het jacht gebruik van een derde motor. Heesen Yachts staat bekend om de productie van snelle, grote jachten.

De Galactica Super Nova is van alle luxe voorzien. Het jacht biedt plaats aan zestien gasten. Twaalf gasten kunnen in zes verschillende luxe kamers overnachten. Daarnaast is er nog een VIP cabine en de Master Suite. Het exterieur en het interieur zijn door verschillende architecten/designers vormgegeven. Met zachte kleuren, diverse soorten leer en steen voelt het interieur erg relaxt en informeel aan. Het meest opvallende aan het interieur zijn de centrale trap en lift in het midden van het schip. Het jacht beschikt over drie overdekte verdiepingen en een zonnedek.

Het zwembad op het middelste dek heeft een glazen bodem, wat een mooi effect geeft aan het natuurlijke licht dat op de onderste etage, onder het zwembad schijnt. Een leuke toevoeging is de waterval boven het zwembad en de swimstream functie in het zwembad waarmee je ’s ochtends even een work-out kunt doen. Achter op het dek kun je ’s avonds films kijken met de buiten bioscoop. Wanneer de gasten arriveren of vertrekken, doen ze dat via de touch&go helikopter platform op het voorste dek.

Binnenkort op de Nederlandse rivieren te bezichtigen

Dit superjacht is nog niet definitief klaar, maar het feit dat het te water is gelaten geeft wel aan dat het in de afrondende fase zit. Eerst testen ze het jacht in de Noordzee voordat het aan de eigenaar bezorgd wordt. Nadat het jacht definitief klaar is, gaat het naar Montenegro toe. Deze zomer is de Galactica Super Nova in de Middellandse Zee te vinden voordat het tentoon wordt gesteld op de Monaco Yacht Show.

Foto: Dick Hotlhuis / Heesen YachtsESSENTIALSMEER ESSENTIALS