Freixenet Cava

Cava

Hou je van bubbels? Dan hou je van Cava. Cava is de champagne van Spanje en volgens vele stukken lekkerder! Ook de prijs van Cava is over het algemeen wat aantrekkelijker. Het specifieke aan Cava is dat het moet bestaan uit een combinatie van drie verschillende druiven: de xarello, de macabeo en de parellada. Er is één fabriek die cava kan maken als geen ander en dat is Freixenet. Ze moeten er inmiddels ook wel goed in zijn, want de fabriek staat er al sinds 1889!

Freixenet Cava header

Freixenet

Wij mochten een kijkje nemen in de oude wijnkelders, waar wel miljoenen flessen wijn in lagen. Diep onder de grond liggen zelfs nog flessen van meer dan 80 jaar oud! Maar ondanks de crisis, blijven ze maar drinken in Spanje en dus gaat het goed met Freixenet. Hun uitbreiding van het pand, waar echt honderden miljoenen flessen staan te gisten, hebben ze dan ook zeker nodig.

De Gordon Negro en de Carta Nevada zijn Freixenets bekendste Cava’s en zijn gewoon in de Nederlandse supermarkten te verkrijgen. En voor de leken, van droog naar zoet: Brut, seco, dulce. Proost!

ESSENTIALSMEER ESSENTIALS