De vijf gaafste Frank Sinatra tracks

In 1915 werd deze baas geboren in New Jersey en groeide op in Los Angeles. Hij was voornamelijk bekend als zanger, maar deed het ook lekker als acteur, filmproducent en -regisseur. Ik heb het over Frank Sinatra. Tot drie jaar voor zijn dood (1998) was hij nog actief als zanger. Zijn stemgeluid was niet weg te denken in de jaren 40 en 50. De muziek die hij maakte gaat gepaard met een sfeer die luxe en rust uitstraalt. Heerlijk om aan te hebben staan. En één ding is zeker: Frank Sinatra luister je van een LP!

De gaafste liedjes van Frank Sinatra

Fly Me To The Moon

Frank had een gouden stemmetje, maar jatte ook wel eens z’n liedjes. ‘Fly Me To The Moon’ is er daar één van. Het liedje werd in 1954 geschreven door Bart Howard onder de titel ‘In Other Words’. Het liedje was niet heel spannend, totdat Frenky zich er mee ging bemoeien.. Een hit was geboren!

https://www.youtube.com/watch?v=mhZ2X9znPxM

New York, New York

Ondanks dat het een stuk ouder klinkt, is het nummer opgenomen in 1979. Het is een van de meest populaire nummers van Sinatra. Maar again, is het nummer niet origineel van d’n baas. Goed gestolen is beter dan niet gejat, toch? De originele opnames van New York, New York zijn van Liza Minelli!

Come Fly With Me

‘Come Fly With Me’ is het eerste nummer, in deze lijst, dat wel speciaal voor Frank geschreven is. Het nummer is zeg maar zo’n 1000x gecoverd, maar de meest succesvolle én recente versie is van Michael Bublé.

My Way

Iedereen die wel eens in een voetbalstadion komt, kent dit nummer wel. En hou je niet van voetbal, maar wel van Franse chansons dan ken je waarschijnlijk wel de versie van Claude François, ‘Comme d’habitude’. Dit was ook gelijk de eerste opname van het nummer. De eerste versie, geschreven door de Fransman Jaxques Revaux, heette aanvankelijk ‘For Me’. Claude, chauvinistische man dat hij was, wilde het persé in het Frans. Grootste fout van z’n miezerige leventje, want opperschurk Mr. Sinatra wilde maar al te graag zijn versie doen. En ja, die werd natuurlijk wereldberoemd!

https://www.youtube.com/watch?v=egY8rUpxqcE

I’ve Got The World On A String

Ik heb de wereld in m’n string, dat zong hij al in 1953! Of het waar was, dat moet je maar vragen aan Ava Gardner, Mia Farrow of Barbara Marx vragen (toenmalige chicks, waarmee hij getrouwd is geweest). By far is dit nummer de oudste track van deze lijst. Het nummer was geschreven door Harold Arlen in 1932, voor de Cotton Club Parade. Cab Calloway en Bing Crosby (persoonlijke held van Frank), brachten de eerste versie uit. Frank ‘The Voice’ Sinatra bracht zijn versie uit in 1953. Bam, hit!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS