Vijf sandwiches die elke man moet kunnen maken!

Niet iedereen is een held in de keuken en dat hoeft ook helemaal niet. Het is wél belangrijk dat je een aantal signature dishes hebt waarmee je onverwacht bezoek kan verrassen. Of het nou je moeder is die onaangekondigd langs komt of de toekomstige moeder van je kinderen, this is your moment to shine! 

Het slimste wat je kan doen is jezelf de lunch (of brunch) toe-eigenen. Het scheelt veel tijd, je kan je bezoek extra verrassen op een simpele manier én de kans is groot dat je er een heerlijk diner voor terug krijgt.

Puntje twee was: je kan je bezoek (of gewoon jezelf) er extra mee verrassen. En dat is ook echt zo! Je kan heel simpel uitpakken met een lunch waardoor je de heerlijkste sandwiches krijg! Het is dan ook zaak dat je het maken van de onderstaande sandwiches gewoon beheerst.

5x signature sandwiches

1. Gruwelijke tosti

Een overblijfsel uit je studententijd: je kan gruwelijke tosti’s bakken. En dan bedoelen we niet die gruwelijke twee witte vierkantjes met achterham en jonge kaas, maar jouw specialiteit: oerbrood, geruld rundergehakt met tacokruiden, rode ui, oude kaas en een gebakken eitje met hele dooier. Jou geheime trucje: beetje boter op de buitenkant voordat hij onder de gril gaat, zodat je een lekkere korst krijgt. Lekkerbek dat je er bent!

2. Steak sandwich

Een beetje over de plas heen gewaaid dit concept, maar desalniettemin is het een absolute essential in jouw lijstje van signature dishes. Heb je geen idee wat een steak sandwich is? Onzin, maar voor de duidelijkheid: het is een broodje waarbij het vlees er direct uitvalt omdat het zo onhandig te eten is. Dit door een mix van de gulzigheid die je hebt gecreëerd door de gruwelijke smaak van het broodje én het feit dat steak helemaal niet makkelijk te kauwen is uit het vuistje. Ach ja… Dan zit je maar blouse maar onder de saus!

Hier legt Gordon Ramsey uit hoe je dé beste steak sandwich maakt!

Steak sandwich

3. BLT

Drie woorden: bacon, lettuce en tomato. Meer heb je in principe niet nodig voor dit broodje. Behalve het broodje dan. Ben je vandaag in een crazy bui? Voeg mayo toe en varieer met het broodje. Kan vrijwel niks aan fout gaan, mate.

4. Egg sandwich

Een man zonder z’n eieren is als een panda zonder z’n bamboe: niet op z’n aller vrolijkst. Daarom heeft iedereen wel zijn eigen interpretatie op de ‘egg sandwich’ of in het oer-Hollands: broodje ei. Maar met alleen ei en brood gaan we de wereld niet redden. Geef me een goede reden waarom je geen avocado, spinazie, bacon, augurk en tomaat zou toevoegen? En niet in plaats van een wit broodje een geroosterde ciabatta zou gebruiken? Dit af te toppen met een truffelmayo en weet je wat: maak er een gepocheerd eitje van, in plaats van gebakken of gekookt. Oké, mee eens, dat gaat wat ver…

5. Burger

Volgens mij moet de guy die geen hamburgers kan maken nog geboren worden. Want eerlijk is eerlijk een diepvries burgertje met mayo op een wit broodje is al heerlijk. Maar het kan beter. Kijk bijvoorbeeld naar dit recept en dit recept.

Maar als je dé beste hamburger van Nederland wil maken, dan moet je ‘The Bastard‘ hebben.

Total
9
Share