Dit is wat jouw drankje over jou vertelt

Laten we voorop stellen: op het moment dat jij bepaalde drankkeuzes gaat maken aan de bar om vrouwen daarmee te imponeren, dan mag je wel wat aan je zelfverzekerdheid werken. Dus drink gewoon waar je zin in hebt. Maarrr, het is natuurlijk wel nice om te weten wat jouw favoriete drankje over je zegt. We hebben ons vrouwenpanel er ook weer even bij geslingerd en dit is wat ze zeggen:

Dit is wat jouw favo drankje over je zegt

Speciaalbier

Vier jaar geleden hadden we gezegd: je neemt je tijd om verschillende biertjes te leren kennen, je hebt een ontwikkelde smaak en bent avontuurlijk. Het is niet jouw ambitie om pisdronken te worden, maar gewoon om een gezellige kwaliteitsavond beleven met een stel vrienden. Maar nu…

Wat je moet snacken bij Speciaalbier? Dat schreven we hier! 

Dus wat zegt dit over je?
“Deze Mooie Nel IPA van Jopen is écht intens, ooit van deze micro brouwerij gehoord?” Uh….

Old Fashioned

Ondanks dat de afgelopen jaren de Old Fashioned een beetje de standaard cocktail is geworden voor iedereen die de behoefte heeft om zich sophisticated voor te doen. Maar daarnaast is de smaak van een perfect gemaakte Old Fashioned niet achteruit gegaan, dus blijft het een zeer goede keus.

Dus wat zegt dit over je?
“Ik doe rustig aan vanavond. Soms quote ik Mad Man. Maar als je mij m’n vierde Old Fashioned ziet bestellen, kun je me dan a.u.b. een lijntje aanbieden anders kom ik niet meer thuis?”

Homemade Old Fashioned Cocktail

Champagne

Geef jezelf maar even een schouderklopje, want iedereen houdt van jou. Tuurlijk, je bent een goeie gast, maar iedereen houdt er vooral van dat je altijd die magnumfles Moët & Chandon bestelt. Op een klein barfje op het einde van de avond na, verrijkt champagne ieders avond. Bedankt!

Dus wat zegt dit over je?
“Ik heb echt een hele drukke, maar vooral ook goedbetaalde baan en zodra ik 35 ben en een vriendin heb zien jullie me vrijwel nooit meer.”

Tequila

Geen shotje is te gek voor jou. Jouw slokdarm is immers gemaakt van bakpapier. Het is al bijzonder dat je ál je vrienden mee hebt weten te krijgen op deze stapavond in bardancing ‘t Veulen. Om dit heugelijke moment te vieren zit er maar één ding op: tequila!

Dus wat zegt dit over je?
“Het spijt me, ik weet dat ik wat opdringerig kan overkomen, maar jullie weten net zo goed als ik dat de meest legendarische avonden zijn begonnen met dit soort slechte ideeën van mij!”

Rode wijn

Mannen die rode wijn drinken in restaurants, cafés, op het terras of thuis, hebben niks te vrezen. Mannen die rode wijn drinken in de kroeg, clubs of op een festival, hebben wellicht een lichtblauw gestreept overhemd aan met een groot logo er op, en strak in de broek gestopt. Eventueel afgetopt met een hardloopschoen uit 2003.

Dus wat zegt dit over je?
Gevalletje 1: “Hoi, ik ben normaal.”
Gevalletje 2: “Hoi, ik heb het bijzonder naar mijn zin ondanks mijn ongemakkelijke bewegingen en gezichtsuitdrukking alsof ik zojuist een mandarijntje aan het eten ben na het tandenpoetsen.”

Jenever

Als je Ketel-cassis bestelt, dan hoop ik dat je niet boven de twintig bent. Als je een kopstoot bestelt, dan hoop ik van wel.

Dus wat zegt dit over je?
“Jenever is hip, dus ik drink jenever” OF “Ik ben een vieze oude vrijgezelle dude met de ambitie om jouw e-mailadres te scoren.”

High-end whisk(e)y

Jij weet wat je wilt. Je kan de smaak van een goede whiskey of whisky waarderen en weet wat het verschil daartussen is. Je kan dit in het gezelschap van anderen doen, maar ook alleen. Thuis óf bij je favoriete café. En mensen waarderen dat.

Dus wat zegt dit over je?
“Ik neem de tijd voor dingen, vooral voor mezelf. Het is goed dat je dit van te voren al weet.”

Sambuca

What the fuck is er mis met jou? Dat vragen je vrienden zich waarschijnlijk af. Het brandende effect, daar kunnen we mee leven, maar die gore anijssmaak… Hoe trek je dat? Over smaak valt niet te twisten, maar sambuca is gewoon ronduit smerig.

Dus wat zegt dit over je?
“Óf ik ben restauranthouder van ‘Zorba de Griek’ óf ik heb de nare eigenschap om mijn bizarre smaak op te dringen aan m’n vrienden.”

White Russian

De meeste bartenders weten niet eens hoe je een White Russian maakt. Puur omdat het zo weinig wordt besteld. En wie ben jij om het hem dan niet even moeilijk te maken?

Dus wat zegt dit over je?
“Ik ben de clown van de groep, ik wil graag shockeren met mijn aparte keuzes. Dit maakt mij uniek. Als ik straks thuis ben ga ik voor de 15e keer The Big Lebowski kijken.”

Moscow Mule

Jij bent een ontzettend hippe rakker én je smaak is ook nog eens on point. Good for you.

Dus wat zegt dit over je?
“Ik solliciteer naar een kopervergiftiging.”

Pils

Als je op familieverjaardagen niet áltijd degene bent die ongegeneerd de koffie overslaat en als eerste een flesje Amstel neemt, dan is er niks mis met jou. Pilsjes zijn heerlijk en je kunt je gemoedstoestand aardig onder controle houden. Klasse jongen.

Dus wat zegt dit over je?
“True, ik zal straks niet lekker uit mijn mond ruiken en, inderdaad, dit kan iets met die Döner te maken hebben, maar ik kan nog prima liefhebben. Ga je mee?”

‘Bottom shelf liquor’

Slijterijen? Wat zijn dat? Jij gaat altijd naar de supermarkt om in te slaan. Bij het zien van de drankgang gaan jouw ogen al richting de laagste plank, want hier staan jouw favorietjes. Na twee flessen goedkope wodka en één fles goedkope gin in je mandje te hebben gedaan, vul je ‘m aan met blikjes mixdrankjes. Alcohol is alcohol toch?

Dus wat zegt dit over je?
“Ik houd eigenlijk helemaal niet van drankjes met alcohol er in en heb maar één doel in m’n leven: pisdronken worden!”

Jack & Coke

Je bent een tevreden man. Als je iets te drinken bestelt, heb je eigenlijk alleen maar een likeur en een mixer nodig. En wat betreft de rest van mijn leven, mja, is het vrijwel hetzelfde gesteld.

Dus wat zegt dit over je?
“Zin om wat te gaan doen? I’m your man! Ik kan namelijk vrijwel altijd. Dat klinkt misschien sad, maar ik heb verreweg de meeste vrouwen.”

Elke fruitige cocktail of shot

Tenzij je met je teenslippertjes in het witte zand van Koh Phi Phi Beach staat, is het niet goed te praten dat jij met een frozen strawberry daquiri in je hand staat. En dan nog niet eigenlijk. Al is het natuurlijk wel lekker, maar dat zeggen we niet.

Dus wat zegt dit over je?
“Ik draag gekleurde Wayfarers en ben sinds vorige week weer flink aan het sporten, dus ik dacht ik zal eens gezond doen…”

Total
58
Share