Foodtrends 2017

Foodtrends 2017

Hiervoor gaan we even in onze glazen bowl kijken. Want bowls zagen we in 2016 in overvloed. Acai-bowl, breakfast bowl, poké bowl. Maar wat gaan we in 2017 allemaal eten en drinken, en misschien nog wel belangrijker waar, met wie, waarom en hoe laat?

Tegenwoordig is iedereen ‘bezig’ met food. We weten wat we willen, we weten dat we het waard vinden en we weten waar we een alternatief kunnen vinden, als iets ons niet bevalt. Restaurants worden geleid door steeds jongere chefs, die zich helemaal kunnen vinden in de trend van de juiste prijs-kwaliteit verhouding. De juiste producten in het juiste seizoen en een goede dosis creativiteit geeft deze chefs alle mogelijkheden die zij nodig hebben om een mooi menu te serveren. Trendsetters hierin zijn bijvoorbeeld Jacobsz en Restaurant DS. Hoe doen restaurants als deze dit? Onder andere door het ‘Table d’hôte principe’, waarbij meerdere gangen worden gegeten van een menu met een beperkt aantal keuzes tegen een vaste prijs. En dat sluit precies weer aan bij wat de eter van tegenwoordig wilt. Niet te veel keuze, liever een expert (de chef) die voor hen kiest en dat voor de juiste prijs.

Pasta. dumpling, bao a.k.a. carbs!

De hashtag #cleaneating zal vast nog veel gebruikt worden in 2017. Maar er zal ondertussen meer genoten gaan worden van #calorieën. Pasta bij Spaghetteria, dumplings bij Dum Dum Palace en bao’s bij Bar Mowgli. Hoe verantwoord je dit? Doordat groenten steeds meer de hoofdrol gaan spelen bijvoorbeeld. Komend jaar gaan steeds meer mensen kiezen voor de vega-variant en maken chefs deze keuze makkelijker door groenten de ster van het gerecht te laten zijn. En dan gelukkig niet in de vorm van spaghetti gemaakt van courgette. Gewoon #zetmeel.

Drinken: Kombucha

Wat drinken we daar dan bij? Kombucha! Een probiotische (whuuut?) sparkling gefermenteerde thee, die je koud drinkt en een beetje lijkt op een zoetzure tonic. Daarnaast is Kombucha volgens het internet goed voor ALLES. Lekker en gezond dus. En heel toevallig weten we dat er een heel leuk stelletje in Amsterdam bezig is met het opzetten van een Kombucha lijn. Maar daarover later meer op Manify!

Kombuch

Alcohol

Je gaat niet een hele avond op de gefermenteerde thee. Als je trek hebt in wat sterkers, en je wilt in de avontuurlijke hoek blijven, ga dan voor Mescal. De Agave is een van de meest veelzijdige planten van Mexico. Zo wordt tequila gemaakt van Agave. Zo ook Mescal, dat volgens kenners gaat floreren in 2017. Deze gedistilleerde drank is veelzijdig en verrassend lekker. Daarnaast gaan we gewoon lekker door met Jenever. En dan natuurlijk het liefste een flesje van onze vrienden van Jajem!

Timing: Night Dinning

Weet je nog, vroeger? Toen gingen we naar die hele donkere club op het Rembrandtplein ook wel bekend als de ’80. Na een avondje Studio 80, kwam je erachter dat die super mooie meid onder het TL-licht van de Maccie er toch ietsje anders uitzag (of misschien dachten ze dat juist over ons). In ieder geval, dit alles is niet meer nodig. Studio 80 is nu Claire en bij Claire vinden ze eten net zo belangrijk als de rest van de hoofdstad. De eerste drie maanden kon je dus het concept Pita in de Claire vinden en de komende tijd staat Wendy met haar Bao’s in da club tot 05:00. Maar Claire staat niet alleen. In de ADAM toren vind je The Butcher Social Club. Deze fijne burgertent is net als The Shelter op vrijdag en zaterdag 24 uur per dag geopend. Nooit meer naar huis – nooit meer naar de Mac!

Goed, genoeg gekletst. Ik ga een broodje pindakaas eten.

X Seger.

https://youtu.be/rqgEZBxkfao

Overig foodtrends voor 2017

Overige foodtrends
Foto: Kimpton Hotels & Restaurants
Total
9
Share