De legendarische architect Frank Gehry ontwerpt het waanzinnige jacht ‘Foggy’

De legendarische architect uit Los Angeles, Frank Gehry, is de man die verantwoordelijk is voor een aantal van de meest indrukwekkende, moderne huizen in de VS. De meeste ontwerpen van hem zijn wereldberoemde toeristische trekpleisters, waarvan er ontelbaar veel foto’s op Instagram staan. Elke dag staan er wel weer een aantal mensen op de stoep bij deze huizen, met een open gevallen mond uit verbazing over de indrukwekkende schoonheid.

Foggy Jacht

Frank Gehry heeft de laatste tijd gewerkt aan een nieuw project. Dit keer gaat het niet over een nieuw huis of gebouw, maar over een overweldigend jacht genaamd ‘Foggy’. Omdat hij niet heel veel ervaring heeft met het bouwen van een jacht, heeft hij de hulp van de Argentijnse marine architect Germán Frers ingeschakeld. De opdrachtgever van dit gave project is een vriend van hem, Richard Cohen.

Het jacht heeft een vrij traditioneel ontwerp: een vlak dek die uitloopt in een puntvorm. Het is gemaakt uit traditioneel larikshout met accenten van titanium. Hierdoor oogt hij erg modern. Als finishing touch heeft Gehry zijn eigen handtekening gezet op de achterkant van het jacht.
Niet alleen heeft hij een waanzinnig design, ook blijkt hij erg snel te zijn. Het jacht heeft namelijk de snelste tijd neergezet in de Round the Island Race afgelopen zomer rond Martha’s Vineyard. Die Richard Cohen heeft niets te klagen denk ik zo!