Flask: Geheime bar in Shanghai achter een Coca-Cola automaat

Tot nu dan… Hij was wel geheim, maar nu staat het dus op internet! Al blijft hij nog lastig te vinden hoor. De bar zit namelijk verstopt achter een oude 70’s Coca-Cola automaat. Deze staat op z’n beurt weer in een broodjes zaak, genaamd ‘The Press’.

The Press

De broodjeszaak ziet er niet speciaal uit, gewoon zoals elke andere retro-broodjeszaak die momenteel uit de grond schieten als paddenstoelen. In de hoek staat hij dan, de vintage Coca-cola automaat inclusief zo’n ouderwets muntensysteem. Maar als je er een centje in gooit dan komt er geen cola uit gerold hoor, nee de deur gaat open naar een geheime bar: The Flask!

Geheime bar Shanghai - The Press

The Flask

The Flask contrasteert compleet met de broodjeszaak. De luxe, maar zeer rokerige sfeer komt je tegemoet en je voelt je op en top man! Een soort Man Cave als het ware.

Zowel The Press als The Flask zijn ontworpen door de architect Alberto Caiola, die zelf zegt: “Ik vind het mooi dat je in twee (verborgen) stappen in een compleet andere wereld bent. Van de lichte, open broodjeszaak naar de warme en sfeervolle Flask.” 

Dus mocht je ooit in Shanghai zijn, neem een leuke chick op date en impress haar dat je deze bar kent. Maar verder: mondje dicht hè?ESSENTIALS