Fitgirl Friday: Zanna Hofstede

CREDITS: Maarten Vos
Ladies

Guten Morgen. Es ist fast das Wochenende, so Zeit für Fitgirl Freitag. En dat vinden wij mooi! Bijna net zo mooi als de fitgirl die we vandaag hebben geïnterviewd. Haar naam is Zanna. Eens kijken hoe ze zich er vanaf brengt…

Interview met Zanna

Zanna is 24 jaar oud en woont in Hoek van Holland. Ze zit momenteel in haar laatste half jaar van de opleiding Voeding & Diëtetiek, aan de Haagse Hogeschool. “Naast deze opleiding heb ik mijn eigen onderneming opgestart, vorig jaar zomer. Ik werk momenteel als online coach bij Joel Beukers (Clean Nutrition) en heb ik samen met Mark Westhovens een coachingsprogramma opgestart bij FitDutchies. Daarnaast werk ik deze maand voor het laatst ook nog in de Horeca én loop ik stage bij Unilever op de afdeling Nutrition.”  Het is duidelijk dat Zanna een meisje is dat niet graag stil zit. “Ik ben anders is dan andere en kies tegenwoordig graag voor mijn eigen weg.”

Allright, let’s start!

Fitgirl Friday Zanna Hofstede11

Waar komt de ambitie vandaan om zo met sport/health bezig te zijn?
“Van kleins af aan sport ik al veel en ben ik opgegroeid met ‘gezonde’ voeding. Op mijn derde ben ik begonnen met dansen, daarna kwam toneel, turnen, kunstschaatsen, snowboarden en tennis erbij. Totdat ik een keer hard ben gevallen tijdens het snowboarden en met alle bovenstaande sporten ben gestopt. Op dat moment heb ik gekozen voor fitness. Van ‘cardiomeisje’, ben ik nu juist vaak in het krachthonk te vinden. Doordat ik altijd bezig ben geweest in de sport en laatste jaren ook op mijn voeding goed heb gelet, koos ik vorig jaar om wedstrijden te doen.”

Goed verhaal. Krijg je 75 punten voor!

Zie je jezelf als echte fitgirl?
“Nee, ik vind het erg leuk om te doen en ik doe het niet omdat het een ideaalbeeld is. Ik ben wie ik ben. Sporten hoort bij mij en ik kan me er echt in uitleven. Heerlijk om even niet gestoord te worden door de buitenwereld en de volle focus op je training te leggen. Het is voor mij een manier van ontspanning.”

Het is toch ook geen ideaalbeeld? Maar het is wel een ideaalbeeld om gewoon lekker te doen waar je zin in hebt. Maar het komt goed uit dat je er dan ook nog eens fit uit blijft zien ;-). 78 punten.

Fitgirl Friday Zanna Hofstede2

Wat maakt jouw Instagramaccount uniek?
“Ik post alleen foto’s of momenten die ik leuk vind, niet omdat het goed doet op Instagram of waarmee ik meer volgers of likes krijg. Ik probeer het zo ‘echt’ mogelijk te houden. Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn en soms zit het allemaal niet mee. Maar dat kan je op een positieve manier ook laten zien op Instagram. Daarom gebruik ik ook veel quotes onder mijn foto’s, het zegt iets over mij op dat moment en deze zijn niet random gekozen op Pinterest.”

Dat is zeker uniek op Instagram. 85 punten!

Waar knap je echt heel hard op af?
“Oeh, ik ben nogal een lastige af en toe. Ik kan al afknappen op iemand met een rare naam of zijn appel raar eet. Maar ik denk dat de grootste afknapper iemand is die niet accepteert met wie ik ben, wat ik doe en hoe ik bijvoorbeeld mijn keuzes maak in voeding en training. Een beetje jezelf moeten verdedigen is prima, maar niet dat ik al mijn keuzes moet onderbouwen.”

Mensen die hun appels raar eten.. 78,6 puntjes!

Hoe ziet jouw ideale date er uit?
“Heel saai, maar ik vind het heerlijk om samen en het liefst in huispak op de bank te zitten en uren te kletsen. Een pot Ben & Jerry mag er ook bij 😉 En niet delen dan.”

Ja hey, hoe moet ik hier nou veel punten voor geven ;-). Nou vooruit, 70 punten.

Wat vind je het allermooiste aan een vrouw?
“Misschien een beetje gek, maar ik vind het erg mooi als een vrouw mooie ronde schouders heeft. Hier kan ik echt jaloers op worden! Zeker omdat mijn bovenlichaam redelijk petit is, en ik daar meer massa op probeer te krijgen voor mijn volgende wedstrijd.”

Haha, uniek! 82 punten!

Fitgirl Friday Zanna Hofstede12

Wat vind je het allermooiste aan jezelf?
“Dit blijft een lastige vraag. Algeheel ben ik nu erg tevreden over mezelf, iets wat ik belangrijker vind dan een specifiek punt. Maar een uitgelicht puntje, ben ik erg tevreden over mijn billenpartij.”

Hier sluiten we ons volledig bij aan. 96,2 punten!

Hoe ziet jouw ideale zaterdag er uit?
“Het liefst samen trainen met een vriendin in de ochtend/middag. Als wij samen trainen, kan je er beter een paar uur voor uit trekken. Soms trainen we dan ook echt door, andere keer staan we meer te kletsen. Ik denk in de avond lekker uiteten, een drankje doen, bios of bij iemand gewoon ‘chillen’. Het hoeft van mij niet te gek, zeker omdat ik ook nog wat aan mijn zondag wil hebben.”

Klinkt goed! 88 punten.

Fitgirl Friday Zanna Hofstede4

Wat staat er bovenaan je bucketlist?
“Ik wil heel graag een rondreis gaan maken in Azië van de zomer of in de herfst. Even genieten van de warmte, mooie omgeving en een andere cultuur.”

Absolute aanrader, voor tips kun je altijd bij ons terecht. 85 punten.

Waar en hoe zie je jezelf over 3 jaar?
“Ik hoop dat ik mijn eigen bedrijf verder kan uitbreiden en verhuist ben naar Rotterdam. Ik verwacht dat er nog veel toffe projecten aankomen met mijn mede Insta-vriendjes en -vriendinnetjes en dat ik gaandeweg meer leer over het ondernemerschap. Ik wil het vooral op me af laten komen, plannen is niet altijd het beste om te doen.”

Amen. 83 punten.

tags:
Total
9
Share