Fitgirl Friday: Tamara Janssen

Damesjes en heren, het is Fitgirl Friday! Dé dag in de week dat we inspirerende Fitgirls interviewen en vragen naar hun verhaal. Vandaag is een speciale dag, want deze Fitgirl Friday staat in het teken van de Mudmasters Challenge! Op 27 september doen we met 13 van onze Fitgirls mee met deze modderige Obstacle Run. Meer info hierover volgt, maar één van die Fitgirls is een echte ervaringsdeskundige op het gebied van survivallen. Waarom? Ze heeft al aan meerdere soortgelijke challenges geparticipeerd en dat met maar één hand! De Fitgirl van vandaag is Tamara Janssen!

Interview met Tamara Janssen

Tamara is Fitgirl in hard en nieren. Misschien is ze wat minder actief op Instagram, maar sporten en gezond leven zit in haar bloed. Ze is 33 jaar en komt uit Druten!

Hey Tamara! Zin in volgende week?
“Klopt, ik heb er heel veel zin in! Inmiddels al verschillende runs gelopen maar de uitdaging en de modder blijft leuk!”

Speciaal aan jou is dat je een lichamelijke beperking hebt, kan je hier meer over vertellen?
“Ja, ik mis mijn linkerhand en mijn linkerarm is wat korter en iets minder ontwikkeld dan rechts. Dit is vanaf mijn geboorte al zo. Het enige dat ik niet kan is met links iets vastpakken. Voor de rest kan ik eigenlijk alles, al is het af en toe misschien iets minder snel of ik doe het net even wat anders.”

Hoe beïnvloed dit je leven?
“Eigenlijk nu niet meer zo veel. In de pupertijd was het wat lastiger en was ik verlegen en onzeker, maar niet per se meer of minder dan elke andere tiener. Op het werk heb ik een kleiner toetsenbord, omdat het gewoon sneller is voor me. Verder heb ik geen beperkingen in het dagelijks leven. Ik ben tevreden met mezelf en ook met mijn handicap. Het is wie ik ben!”

Zo hoort het! Je hebt gekozen voor een leven als Fitgirl, waar komt die motivatie vandaan?
“Sporten is altijd een onderdeel van mijn leven geweest en in alles wat ik doe ben ik fanatiek en ga ik er vol op voor. Of het nu  met mijn survivalruns is of met Zumba. Dat fanatieke heb ik van  mijn vader, die ons altijd motiveerde en leerde dat er geen excuus is om niet te gaan sporten. Ook mijn broertje en zusje zijn fanatiek met hun sport. Ik sport niet om er een mooier lijf van te krijgen, dat het veranderd is mooi meegenomen. Maar ik sport omdat ik er blij van word en mijn energie erin kwijt kan naast mijn kantoorbaan. Met de survival is het elke keer weer een extra kick wanneer iets met een hand lukt, wat ik eerder niet voor mogelijk hield. Neem bijvoorbeeld de lianen, het heeft twee jaar geduurd en ik heb ze vaak met hulp van mijn zusje gedaan. Maar inmiddels kan ik dit alleen.”

Hoe ziet jouw sportschema er uit?
“Zondag, woensdag en vrijdag heb ik survivaltraining. Dinsdag en donderdag wissel ik af met Zumba of hardlopen. Zaterdags of zondags heb ik regelmatig een run of een extra training en maandag hou ik meestal rust. Afhankelijk van de wedstrijden hou ik meer dagen rust aan. Maar mochten mijn vriendinnen op vrijdag zeggen, we gaan gezellig een wijntje doen, ga ik gezellig mee en train ik bijvoorbeeld op zaterdag.”

Ben je ook veel bezig met gezond eten en dergelijke?
“Niet heel specifiek, ik probeer wel op te letten met wat ik eet en drink. En eet zo min mogelijk extra suikers en hou rekening met mijn eten voor een run. Maar ik kan ook zeker genieten van een biertje en een grote pizza haha!”

Wat zijn, buiten het sporten, andere hobbies van je?
“Paardrijden en gezelligheid met mijn vriendinnen!”

Laatste vraag. Heb je, als ervaringsdeskundige, nog tips voor de andere Fitgirls die mee gaan doen aan de Mudmasters Run?
“Ze zijn allemaal fit en sterk en met misschien een handje hulp hier en daar komt het helemaal goed. Dus gas erop en vooral genieten! ;-)”

Top! Thanks Tamara, tot over een weekje!

Tamara is deze week te volgen via ons Snapchat account: fitgirlfriday!

Total
0
Share