Fitgirl Friday: Gisele van Zoeren

Hallo. Goedemorgen. Je zat er al op te wachten hè? Tuurlijk. Gelukkig hebben we weer een leuke Fitgirl geïnterviewd. En het is niet zomaar een Fitgirl, want ze gaat erg lekker op Instagram. Zelfs haar vogel heeft een eigen Instagramaccount! Oké, die gaan we even aan de tand voelen..

Interview met  Gigigisele

Hooooi Gisele! Ik heb een aantal hele benieuwde lezers. Vertel even alles over jezelf. Nou ja, bijna alles. In het kort graag. 🙂
“Haai! Ik ben Gisele, ik ben 26 jaartjes jong en ik woon nu in het bruisende Tilburg. Op dit moment ben ik bezig om mijn HBO opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening af te ronden op de HU in Utrecht. Daarnaast werk ik parttime bij de Pull & Bear. Naast mijn drukke schoolbestaan en werkleven hou ik ontzettend veel van eten, sporten en mijn vogeltje Boeddha! Die overigens ook te volgen is op instagram: @birdboeddha. Ik ben inmiddels al bijna negen jaartjes samen met mijn vriend Jeffrey. We hebben samen de liefde voor sporten en gezond eten gevonden, dus een betere combi bestaat er eigenlijk niet. Ik ben enthousiast, kijk soms een beetje de kat uit de boom, maar sta ontzettend positief in het leven. Ooit hoop ik een lunchtentje te openen, waar ik heerlijk de hele dag voor mensen eten kan bereiden. A girl can dream right?!”

Gisele Fitgirl Friday - 16Volgens mij ben jij echt een keukenprinses! Wat maak je het liefst?
“Klopt! Ik hou er van om in de keuken te staan en gerechten te maken, gezond en ongezond. Ik vind dat je lekker in balans moet leven en jezelf ook wel eens iets mag gunnen! Meestal is het doordeweeks alleen gezonde dingen die we eten, maar in het weekend pak ik uit en eten we lekker waar we zin in hebben. Denk dan aan een zelfgemaakte hamburger, met verse zelf gemaakte frietjes etc. Dat zijn wel de dingen die ik het allerliefste maak. In het weekend heb ik daar extra veel zin in en ook wat meer tijd voor dus dan sta ik lekker lang in de keuken. Ook maak ik graag zoete dingen, zoals taartjes, cake, pannenkoeken, muffins. Dit kan de iets minder gezonde varianten zijn, maar ik heb ook heel veel receptjes waar ze net iets gezonder zijn! Super fijn om te maken en nog lekkerder om op te eten.

Hoe kom je aan de motivatie om zo gezond te eten en veel met sport bezig te zijn?
“Gezond eten is niet saai of smakeloos, ik probeer er altijd een feestje van te maken en dat zie je ook terug op mijn bord, dus de motivatie om gezond te eten is er altijd wel. Ik probeer zoveel mogelijk kleuren in mijn maaltijden te krijgen, zodat ik genoeg vitamines, mineralen etcetera binnen krijg. Ik voel me ook veel beter als ik gezond eet, mijn huid straalt, ik heb veel energie en ik voel me gewoon veel lekkerder in mijn vel! Sporten is een uitlaatklep voor mij, ik vind het heerlijk als ik na een dagje werken even alles eruit kan gooien in de gym! Ook als ik vrij ben sta ik er graag, dit omdat ik tijdens en na de workout zoveel energie heb (lees: ik hou van het gevoel van endorfine) en je lichaam ziet er gewoon beter door uit. Er gaat niks hangen, je zit strak in je velletje en je voelt je jong en fris! Natuurlijk is dat niet alles, maar zeg nu zelf het is wel mooi meegenomen! Plus hoe geweldig is het dat je alles uit jezelf kan halen, dat je tot het uiterste kan gaan en je daarna een euforisch gevoel hebt!”

Hoe ziet je trainingsschema er ongeveer uit?
Ik sport op dit moment vier tot vijf keer in de week. Ik probeer sowieso twee rustdagen in te lassen en soms een derde als ik voel dat mijn lichaam dit nodig heeft. Ik doe eigenlijk alleen groepslessen, omdat ik hierdoor lekker gemotiveerd ben en ik zie dat mijn lichaam daar goed op reageert. Ik doe lessen zoals: XCO, BURN, Shape, BodyAttack, BodyPump, Yoga, AbsAttack, BodyBalance. Door dit aft e wisselen hou ik mijn lichaam scherp en sterk. Sommige lessen zijn met gewichten, andere met lichaams gewicht en cardio en sommige zijn gemixt of alleen om lekker te stretchen. Daarnaast probeer ik altijd één keer in de week 10 kilometer te rennen of twee keer vijf kilometer na mijn work out, dat ligt er net aan hoe ik me voel. Zo ziet mijn week er een beetje uit. Ik kijk altijd van te voren welke lessen er zijn, waar ik zin in heb en wat er het beste voor mij uitkomt qua tijd. Het is heerlijk dat ik de lessen 24/7 kan volgen, dus er is keus zat!

Wat maakt jou een echte Fitgirl? 
“Lastige vraag, ik denk dat iedereen een Fitgirl kan zijn, als ze bewust en gezond leven en daarnaast lekker actief zijn. Hoe vaak of hoe veel je in de gym staat maakt hierbij niet uit. Ik kruis alle hokjes geloof ik aan!”

En welke Fitgirl(s) in Nederland zijn nou echt je voorbeeld?
“Er zijn zoveel geweldig leuke fitte meiden op instagram, het is ontzettend lastig om die hier allemaal op te noemen denk ik, maar ik haal van iedereen die maar een beetje bezig is met sporten en gezond eten motivatie en inspiratie eigenlijk. Geweldig om te zien hoe iedereen deze “fitlifestyle” ervaart, wat moeilijk is, wat leuk is en vooral wat iedereen allemaal eet.”

Ooit gedacht om ook erbij te gaan bloggen of hou je het lekker op Instagram?
“Yes, ik heb ook even een eigen blog gehad, maar die heb ik toevallig offline gezet. Het combineren van werk, afstuderen werd even te veel. Mensen verwachten toch elke week een blog online of een leuk receptje en dan is het een heel gedoe als je alles moet uploaden, uitschrijven en online moet zetten als je ook druk bent met allerlei andere dingen. Dus voor nu hou ik het nog lekker even op Instagram, daar ben ik inmiddels ook druk zat mee. Wie weet in de toekomst! Wel ga ik lekker bloggen voor www.fitgirls.nl, daar heb ik wel ontzettend veel zin in!

Wat is de grootste fitness-fabel?
“Sit-ups doen om vet te verliezen op de buik en abs te creëren. Dat is denk ik een ergernis van mij als ik zie dat mensen daadwerkelijk denken dat ze abs kunnen doen oppoppen als ze maar zo lang mogelijk of zoveel mogelijk sit-ups doen. Begrijp me niet verkeerd, super goed dat je bezig bent en dat je zo gemotiveerd bent, maar je kan niet plaatselijk vet verbranden. Was het maar zo’n feest! Feit is dat je minder calorieën moet binnen krijgen dan je lichaam nodig heeft om vet te verbranden. De een slaat juist vet op, op de buik terwijl de andere vet opslaat op de bovenbenen. Als je lichaam besluit vet te verliezen zal het lichaam zelf bepalen waar dat zal zijn, dit kan je zelf niet sturen.”

Waar ben je het meest trots op van je lichaam?
“Ik ben heel erg blij met mijn buik. Ik heb nog nooit echt een buikje gehad, ook niet toen ik zwaarder was en daar ben ik wel heel erg blij mee. Voor sommige mensen is dat een heel lastig gebied, maar voor mij niet. Alhoewel ik wel andere punten heb die gewoon wel wat lastiger zijn. Zo worden mijn bovenbenen heel snel gespierd en breed. Dat vind ik soms weer een min punt, maar mijn buik is dus wel iets waar ik trots op ben!”

Heb je nog leuke vakantieplannen of ben je al geweest?
“Ik ga dit jaar laat op vakantie, eind Augustus. Lekker naar Griekenland, naar Kos. Ik ga heerlijk met mijn vriendje, zijn tweelingbroer en een vriend. Dus dat word een leuke boel. Ik ben van plan om heerlijk uit te gaan rusten, lekker te eten en niet te sporten. Gewoon 12 dagen lang chillen, klinkt als een goed plan toch?”

Zeker weten! En je gaat mee doen aan de Mudmasters Challenge met ons in september, hoe bereid je je voor?
“Pfoe, eerlijk gezegd ben ik wel een beetje bang! Alhoewel ik wel denk dat de afstand te doen is! Het is 12 kilometer en ik loop meestal één keer in de week 10 kilometer hard. Alleen de modder, de obstakels maken het wel weer een beetje zwaarder. Misschien iets meer cardio doen, zodat mijn uithoudingsvermogen nog beter wordt? Ik weet in ieder geval dat ik met super toffe en leuke meiden mee ren, dus als er iemand moeite heeft of het lastig krijgt dan trekken en motiveren we elkaar wel!”

True! Halen we wel joh. Jullie moeten toch steeds op mij wachten ;-). Thanks, en tot dan!

Wil je Gisele volgen? (Duhh, natuurlijk) Check dan haar Instagram en volg onze Snapchat. Ze zal de hele week baas zijn van het Snapchataccount fitgirlfriday!

Total
0
Share