Fitgirl Friday: Dani Jasarević

Net als vorige week hebben we vandaag weer een zeer ondernemende Fitgirl. Dani is oprichter en eigenaresse van Fitgirls.nl, een podium waar vrouwen elkaar versterken onder het motto ‘Strong is Size Perfect’. Dani is zelf een Fitgirl in hart en nieren, dus reden genoeg om haar eens te interviewen voor Fitgirl Friday!

Interview met Dani van Fitgirls.nl

Dani Jašarević is haar volledig naam en is van Servische en Nederlandse afkomst. Ze is buiten Fitgirl ook moeder van haar 3-jarige dochtertje Megan. Voordat ze Fitgirls.nl had, werkte ze jarenlang in de reiswereld als Manager en reisde ze heel wat af. “Nu kun je me vooral vinden op ons kantoor in Amsterdam. Ik ben het type meisje dat geen uitdaging uit de weg gaat en constant geprikkeld moet blijven.”

Fitgirl Friday - Dani - Manify 10Waar staat Fitgirls.nl voor?
“Fitgirls.nl is het podium waar we vrouwen stimuleren de sterkste versie van zichzelf te worden. Zowel van binnen als van buiten, in welke vorm dan ook. Hier komen vrouwen (waaronder experts en ervaringsdeskundigen) bij elkaar, om ‘de vrouwen van nu’ uit te dagen om zichzelf te ontdekken maar ook te ontwikkelen in hun persoonlijke lifestyle. Dit doen wij middels objectieve, no-nonsense, toegankelijke en persoonlijke artikelen maar ook door het organiseren van workshops en events.”

Maar hiervoor had je een eigen blog waar je vooral recepten op publiceerde, toch?
“Leuk dat je dat weet! Ik was begonnen met mijn persoonlijke blog LifeByDani omdat ik diep van binnen sterk het gevoel had dat ik ‘iets’ had te delen. Daar deelde ik dus mijn persoonlijke verhalen en recepten, maar ik had snel door dat dit niet de manier om écht het verschil te kunnen maken. Ik wilde meer vrouwen bereiken en bedacht het concept Fitgirls om iets unieks te creëren waar elke vrouw zich thuis kan voelen.”

Hoe is het om een eigen bedrijf in deze sector te runnen?
“Deze sector groeit snel en er gebeurd veel. Elke dag is anders en zoals in elke sector moet je je kunnen onderscheiden, maar wel dicht bij jezelf blijven in de keuzes die je maakt. Ik hou van uitdaging en ben niet bang om te vallen, want ik weet dat ik altijd weer opsta. Ik ben in de laatste jaren steeds meer in mezelf gaan geloven. Waar ik mijzelf eerst nergens goed genoeg in vond, zie ik nu alles wat ik mee maak als een groot leerproces. Deze instelling heeft me gebracht waar ik nu sta.”

Wat heeft je gemotiveerd om jezelf zo’n gezonde levensstijl aan te meten?
“In 2012 kwam ik in een burn-out terecht. Ik had totaal geen energie meer en was niet gelukkig. In dat jaar werd ook mijn dochter Megan geboren. Zij heeft de ernstige en ongeneeslijke ziekte Cystic Fibrosis. Een gezonde lifestyle is essentieel voor haar levenskwaliteit. Ik nam het heft in eigen handen en ging er alles aan doen om beter te worden en om het beste voorbeeld te zijn voor mijn dochter.”

Wat een super goede motivatie dan! Tegenwoordig is het ook wel écht een trend om bezig te zijn met een healthy lifestyle. Hoe denk jij daar over?
“Het is heel goed dat mensen bewust met hun gezondheid omgaan maar ik zie ook iets anders. Ik zie veel vrouwen strubbelen met het vinden van een balans in lifestyle maar ook met hun zelfbeeld. Tegenwoordig is het niet heel gek dat een vrouw voor haar dertigste al een burn-out heeft ervaren. Dat is niet oké! Door mijn ervaring en passie voor een ‘gezonde’ lifestyle wil ik nu andere vrouwen helpen om het beste bij zichzelf naar boven te halen, de rust en het geluk te vinden. Dat is mijn life-mission geworden.”

Waar gaat je campagne #Letsgetreal over?
“Met deze campagne willen we laten zien dat alles wat je nodig hebt om de sterkste versie van jezelf te worden al diep van binnen zit. We kunnen nog zo bezig zijn met al onze doelen, maar als het van binnen niet goed zit heeft het doel op zich uiteindelijk helemaal geen waarde! Wij vrouwen zijn dan ook vooral bezig met wat er om ons heen gebeurt en spiegelen onze eigenwaarde aan ons ideaalbeeld, terwijl wij juist bezig zouden moeten zijn met wat er in onszelf gebeurt en daar het geluk ook in vinden! Middels de campagne trailer dagen wij vrouwen uit om hun ‘maskers’ af te zetten, hun onzekerheden te omarmen en hun echte ik te laten zien.”

Hoe voelt het om zoveel meiden te kunnen inspireren?
“Elke vrouw die wij mogen inspireren, raakt mij in mijn hart. Er gaat niets boven waardering krijgen voor wat je doet. Dagelijks ontvangen wij berichten van vrouwen die hun verhaal met ons delen en ook vertellen hoe zij mede door onze website hun kracht (weer) hebben gevonden. Hoe bijzonder en awesome is dat!? Deze vrouwen nemen de moeite om ons een heel persoonlijk bericht te sturen en om ons te bedanken. Ik ben mij daar erg van bewust en geniet daar ook van want dat is ook precies waar ik het voor doe!”

Wat is de tofste kans die je hebt gekregen vanwege je carrière?
“Er is niet specifiek één kans die ik kan opnoemen maar het mooiste vind ik dat niemand mij in een ‘box’ stopt. Ik creëer zelf en kan mijn eigen creativiteit vormgeven. Dat zou ik voor geen goud willen missen. Ik krijg daardoor een gevoel van vrijheid omdat ik zelf bepaal hoe ik mijn leven indeel.”

Waar ben je het meeste trots op van wat je tot nu toe hebt bereikt?
“Dat ik nu op het punt ben beland, dat ik het gevoel ervaar, dat ikzelf als persoon helemaal tot mijn recht kom. Dat ik zelf weet wat ik waard ben en dit kan uitdragen door anderen mensen te helpen. En ook dat ik hiermee het goede voorbeeld kan geven voor mijn dochter.”

Fitgirl Friday - Dani - Manify 14Hoe ziet jouw sportschema er ongeveer uit? Wat is je favo work-out?
“Ik train het liefst drie keer per week en loop af en toe hard voor de ontspanning. Mijn favo workout zijn circuit trainingen waar ik mijn kracht -en uithoudingsvermogen steeds weer op de proef moet stellen. Ik train het liefst in de sportschool of buiten.”

En op welk deel van je lichaam ben je het meest trots?
“Lastig, maar als ik moet kiezen dan toch mijn billen ;-)”

Wat is voor jou nog een écht bucketlistdingetje?
“Misschien heel cliché maar om het gevoel van complete vrijheid te ervaren door op wereldreis te gaan, verschillende landschappen en culturen te ontdekken.”

Doen dan! Succes met je website verder en bedankt voor je enthousiasme!

Dani volgen? Dat doe je natuurlijk op Fitgirls.nl, maar ook via haar Instagram!

 

Total
0
Share