Fitgirl Friday: Carolina van Dorenmalen

Wie is dat, wat is dat? Zijn het zonnestralen? Nee! Het is Carolina van Dorenmalen! Dit zonnestraaltje is het vrolijkste en mooiste meisje dat jij vandaag gaat zien én ook nog eens onze Fitgirl van de week. Deze food- en healthblogger is al een tijdje bezig en Nederland ligt aan haar voeten. Wij snappen wel waarom!

Interview met Carolina van Dorenmalen

CR_Foodie-ness_102015(1)Hoooi Carolina! Voor de leken onder ons: How the f•ck are you?
“Mijn naam is Carolina en ik ben 26 jaartjes oud..jong! Ik woon momenteel in Monnickendam, samen met mijn (eveneens fitness freak) vriend en we zijn druk op zoek naar een nieuw plekje onder de zon in Amsterdam. Na het afronden van twee Masters in Business Administration op de Vrije Universiteit en een leuk CV met nevenactiviteiten ben ik aangenomen voor een tweejarig Project Management traineeship bij HP. Ik ben dus best wel een beetje een nerdje geweest wat betreft studie en werk, maar heb daarnaast altijd een gezellig groot sociaal netwerk gehad waar ik maar al te graag actief in ben. Naast mijn fulltime job heb ik een jaar geleden de blog Foodie-ness opgezet en probeer ik andere meiden te helpen om ook een healthy & happy lifestyle te ontwikkelen. Ik sport vijf keer per week, prep van meal naar meal en deel dit en meer elke dag online! En wat voor meisje ik ben? Een busy bee met een happy smile van oor tot oor!”

Wat was de reden dat je met foodie-ness bent begonnen?
“Zelf ben ik 13kg afgevallen en heb hiervoor alles geprobeerd, gedaan, gefaald, steeds opnieuw. Elke meid die de wens heeft om een fitter lichaam te realiseren of een gezonde levensstijl wil opbouwen maar hiermee struggeld, kan ik in elk gevoel helemaal begrijpen. Ik ken alle excuusjes, slechte crash dieten en valkuilen, maar nu gelukkig ook de oplossingen! Mijn transformatie en nieuwe lifestyle werd opgemerkt door mijn omgeving en onbekenden mensen in de sportschool. Ik voelde me beter dan ooit en straalde dit uit! Vanaf dit moment kwamen de vragen en ontving ik veel verzoekjes om mensen te helpen. Wauw! Dit is leuk dacht ik! Toen begon het idee te leven om hier iets mee te doen, mijn kennis te bundelen en op één platform te publiceren. Vorig jaar zomer zat ik op het strand van Ibiza met mijn vriendinnetje Negin Mirsalehi, Nederlands grootste blogster, en na een dag lang brainstormen heeft ze mij het bekende duwtje in de rug gegeven: let’s do this! Kriebels in mijn buik had ik :-)”

IMG_2749

Wat is het tofste wat je hebt mogen doen vanwege je blog? Buiten geïnterviewd worden door 
Manify dan 😉
“Je bent me voor! ;-). Twee dingen die ik, hierna, super gaaf vind dan: Ik ben net terug van mijn eerste blog tripje naar Ibiza. Op uitnodiging even een weekendje op Ibiza vertoeven en een paar prachtige samenwerkingen aangaan. Potverdikkie, dit vond ik een groot feest en wel een kleine mijlpaal voor Foodie-ness! Het meest bijzonder vindt ik de MEAT & EAT die ik ga organiseren in november als Foodie-ness één jaar online is. Super spannend, maar super tof om de lieve Foodie-ness volgers in real life te kunnen ontmoeten en onze healthy food passie te kunnen delen. De relatie die je opbouwt met je volgers raakt en beweegt mij elke dag het meest, dus ik verheug me hier on-wijs op! Hopelijk zij ook haha!”

Dat lijkt me ook! Je zei al even dat je vriend net zo fanatiek is. Vind je dit belangrijk?
“Ik zei het inderdaad al even tijdens mijn “intro”, maar lucky me dat ik een maatje heb gevonden die minstens net zo gedreven is als ik! Daar waar vrienden nog wel eens gek opkijken van mijn eetgewoontes, sportverslaving en liefde voor health, begrijpt mijn vriend alles en kunnen we elkaar alleen maar aanmoedigen en on the right track houden. Samen preppen we onze meals en samen genieten we van onze cheat meals. Ik vind het heerlijk dat ik met hem samen een bak magere kwark kan delen op de bank i.p.v. Ben & Jerry’s haha! Misschien een leuk weetje, maar we hebben elkaar 15 jaar geleden voor het eerst leren kennen op vakantie via onze ouders. Toen was er nog geen sprake van muscle building, protein shakes en droog trainen. Dus deze shared passion is een leuke bonus! Vakantie verkering rocks!”

En hoe staat het met je omgeving? Zijn je vrienden en familie ook zo’n fitties?
“Ik heb zeker vrienden om mij heen die met sporten bezig zijn, het is natuurlijk ook een beetje een hype op het moment. Het verschil zit hem denk ik wel in sporten voor de zomervakantie en sporten met liefde! Ik neem geen vrij van mijn sport schema als mijn agenda vol zit. Alles moet wijken voor het sporten en mijn voeding! Wat ik wel met mijn omgeving kan delen – en vooral mijn ouders en zusje – zijn mijn Foodie-ness “kookkunsten”. Ik kan natuurlijk niet al mijn gemaakte recepten zelf opeten, dus deze neem ik vaak mee naar mijn familie of vriendinnetjes. Als ze het lekker vinden weet ik dat ook meteen weer. Win-win! Overigens zijn mijn collega’s niet jaloers op mijn bakjes met brocolli, kip en havermout..”

Heb jij een groot voorbeeld die jouw inspireert?
“Ik vind het prachtig om te zien hoe de Aussie Kayla Itsines een inspirerende community heeft opgebouwd. Zelf vind ik het benadrukken van awareness belangrijker dan een sixpack of squat-butt en zij promoot dit ook. Iedereen is mooi hoe hij of zij is en het is zo jammer dat de Instagram vibe meisjes doet geloven dat er maar één droombeeld is. Een healthy lifestyle kan je van binnen gelukkiger maken en een uitstraling mee brengen die veel meer waard is. Het is zonde dat wij meiden snel geneigd zijn om ons de hele tijd te vergelijken met elkaar, waardoor we het belangrijkste doel uit het oog verliezen: persoonlijke progressie!”

Wat is je doel? Hoe train je hiervoor?
“Ik pas mijn doelen steeds aan zodat ze trackable zijn en ik telkens een nieuwe uitdaging heb. We gaan nu weer de winter in, dus ik ga iets meer eten “bulken voor vrouwen” en richt mij meer op krachttrainingen. Daar waar ik naar de zomer toe meer cardio in mijn schema opneem en probeer mijn vet percentage lager te krijgen. Mijn huidige schema telt drie keer full body krachttraining (5 kwartier) en twee cardio sessies. Ik hoop tijdens een volgende vet meting de 14% aan te tikken. De laatste meting gaf 15,7% aan.. tips zijn welkom!”

Daarnaast bestaat je blog uit veel lekkere recepten. Wat is jouw favoriete recept?
“Dank je wel, dat is leuk om te horen! Niet het meest spannende recept, maar ik-ben-dol-op pancakes! JAMMIE! Ik denk dat ik zeker drie keer per week pancakes maak. Het is zo gepiept, je kan ze als ontbijt eten, rondom je workout of bij het avond eten. Én k vind het handig om mee te nemen, want koud zijn ze ook heerlijk. Drie ingrediënten (havermout, ei en water) en je bent klaar! Dit ligt bij mij ook altijd in huis.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
“Mijn inspiratie voor de Foodie-ness blog ontstaat altijd tijdens het rennen! Altijd! Ook als ik soms even een paar dagen “stil” sta maak ik me hier geen zorgen over, want ik weet dat tijdens een relaxed run de mooiste ideeën ontstaan!”

Je hebt mensen die verslaafd zijn aan pindakaas of onwijs DSC_0542veel houden van koffie. Waar kunnen ze jou ’s nachts wakker voor maken?
“Je kan mij wel aan die peanut-butter-addicts categorie toevoegen hoor! Oe-la-laa, een pot en een lepel en dan is het zeker bingo! In de categorie cheat meals is cheesecake echt mijn absolute guilty pleasure! Ook ’s nachts, geen probleem: twee stukjes voor Carolina alstu!”

Op welk deel van je lichaam ben je het meest trots?
“Mijn armen. Voor mij betekent fit: slank maar toned en een acceptabel en gezond vet laagje. Deze verhoudingen zie ik op dit moment het beste terug komen in mijn armen. Mijn core en lower body daarentegen kunnen nog wel wat werk gebruiken..en eigenijk geen cheesecake of eetlepels pindakaas! Oops!”

Ik zie dat je meedoet aan de wedstrijd voor de Zalando bloggers award! Waarom zou jij moeten winnen? Succes!
“Jaaaa wat super-duper-spannend! Ik vind het stiekem een beetje eng om mee te doen, omdat de kans dat ik niet bij de Top 4 kom groter is dan een finale plaatsje. Dat zou super balen zijn, maar tegelijkertijd al-les waard! In november zijn de uitreikingen van de People’s Choice Awards van Zalando en dit is precies in de week dat Foodie-ness één jaar bestaat! Ik heb het afgelopen jaar met alle liefde en plezier zeven dagen per week gewerkt aan mijn full time job, de blog, mijn lichaam en dat is some best een uitdaging geweest en niet altijd even makkelijk. Vaak vroegen mensen aan mij; waar doe je het allemaal voor? Het antwoord is simpel: de lieve Foodie-ness volgers. Het winnen van deze award zou een bekroning zijn op mijn inzet en een prachtige stempel zetten! Jeetje, bij het idee word ik al helemaal enthousiast! Is dit trouwens een goed moment voor een oproepje? Ja? YES! Lieve mensen, willen jullie mij helpen om een droom uit te laten komen? Mijn dank is groot en healthy cookies zijn gratis af te halen!”

Wij gaan zeker stemmen Carolina, super bedankt voor je enthousiasme en succes verder!

Natuurlijk wil je Carolina volgen! Dat doe je op Instagram, haar blog of komende week via de fitgirlfriday Snapchat!

 

 

Total
0
Share