Fitgirl Friday: Valerie Broeder

Ladies

Good morning! Er is toch niets beter wakker worden dan met een leuke fitgirl. En de fitgirl van vandaag is er een waar iedereen wel naast wakker wilt worden, maar helaas pindakaas; ze heeft een vriend én een kindje. Fitgirl, maar ook ‘Fitmom’ dus!

Interview met Valerie

Valerie is 23 en woont met haar vriend en zoontje van 14 maanden in Barendrecht. Omdat ik altijd veel van sporten heb gehouden heb ik een opleiding Sport en Uiterlijke Verzorging gedaan.” 

Hoe ben je gemotiveerd geraakt om zo fit bezig te zijn?
“Ik ben dus altijd bezig welgeweest met sport, maar gezond eten daar moest ik niet veel van hebben, haha. Maar toen ik mijn vriend vijf jaar geleden ontmoette op de sportschool waar ik werkte, heeft hij mij laten zien dat gezond eten heel belangrijk is en ook heel lekker kan zijn!  Daarbij heeft hij mij kennis laten maken met krachttraining en ben ik er echt verslaafd aan geraakt! Sindsdien proberen we samen een fitte en gezonde lifestyle hebben!”

Fitgirl Valerie Broeder6Fitmom dus ook?
“Klopt! Ik ben vorig jaar mama geworden van mijn super lieve zoontje Cüneyt. Toen ik mezelf steeds dikker zag worden tijdens me zwangerschap, raakte ik steeds meer gemotiveerd om daarna weer super hard te trainen voor een mooi strak lichaam. De motivatie werd zo groot, dat ik had besloten zo snel mogelijk na m’n bevalling een bikini fitness wedstrijd te gaan doen. Ik trainde tot ik acht maanden zwanger was en begon weer zeven weken na m’n bevalling. Ik moest wel rustig aan beginnen, want ik ben bevallen met een keizersnede. Gelukkig vond ik in de buurt een sportschool met kidsclub, met een lieve begeleidster waar m’n zoontje terecht kan als ik train. Mijn zoontje is echt een grote motivatie in momenten dat het even zwaar is. Ik kijk dan hoe hij op zijn manier de wereld aan het ontdekken is en dat geeft mij weer kracht. Ik heb in het afgelopen jaar heb ik veel zware momenten gehad onderweg naar me wedstrijd toe, want er komt veel meer bij kijken dan trainen en gezond eten.” 

Ook IFBB Bikini Athlete dus, wat houdt dat precies in?
“Ja klopt! Ik heb 13 maart mee gedaan aan mijn eerste wedstrijd: de Juliëtte Bergmann Cup. Daar ben ik 3e geworden in de bikini fitness klasse. Zo’n wedstrijd houdt in dat je in een line-up staat met meiden die ongeveer zelfde lengte hebben als jij en die net als jij maanden hebben getraind voor die dag. De jury bepaald welke plaatsing jij krijgt en hierbij ook of jij door kan naar een hogere niveau. Dit doen ze door te kijken naar uitstraling, spierkwaliteit en manier van poseren. Het was mijn eerste wedstrijd dus een ‘C wedstrijd’. Omdat ik bij de top 3 kwam, ben ik gekwalificeerd voor een B wedstrijd dus ben ik nu B IFBB Bikini Athlete!”

Tof, gefeliciteerd. Op Instagram ben je nog niet per se heel groot, heb je wel die ambitie?
“Klopt, ik heb nu ongeveer drie jaar Instagram en ben sinds vier maanden pas echt actief. Eigenlijk pas sinds m’n wedstrijd voorbereiding. Ik vind het leuk om andere moeders te inspireren dat je ook als mama een fitgirl kan zijn. Het lijkt me leuk om meer volgers te krijgen, en dus zo meer moeders te inspireren om een fitmom te zijn.” 

Wat is jouw ultieme manier om gezond/sterk/fit te blijven?
“Ik probeer 4 à 5 x per te sporten, hierdoor voel ik me veel energieker dan na een aantal rustdagen. Gezond eten is natuurlijk ook belangrijk, heerlijke salades en gegrilde groente, daar ben ik gek op. Maar sinds m’n wedstrijd is het erg moeilijk om van lekkere cheats af te blijven. Ik probeer 1 of 2 keer in de week een bekende ‘cheatmeal’ te houden zodat ik de rest van de week clean blijft eten.”

Veel vaders van pasgeboren kinderen zouden ook wel willen dat hun vrouw er uitzag zoals jij. Heb je een tips voor hun om hun vrouw te helpen hiermee ;-)?
“Haha  uhmm.. Het scheelt eigenlijk al veel als je tijdens je zwangerschap blijft sporten, hierdoor kom je niet teveel zwangerschapskilo’s aan en gaan ze sneller weg na je bevalling. Probeer gezond te blijven eten en gebruik niet het excuus  ‘ik ben zwanger dus ik eet voor twee’. Ik heb natuurlijk ook wat meer gesnoept tijdens m’n zwangerschap, maar probeerde wel op te letten. En, geef borstvoeding! Verbrand je ook nog eens 500 calorieën extra mee per dag, haha!”

Hoe zie jij je toekomst voor je? Wat wil je allemaal nog doen op dit gebied?
“Ik wil graag zover mogelijk komen met wedstrijden, afgelopen zondag waren de Nederlandse Kampioenschappen. Het begon wel erg te kriebelen, zou daar graag ooit ook een keer aan meedoen. Verder hoop ik veel te leren en misschien wel ooit zelfs meiden te coachen en begeleiden naar hun wedstrijd of gewoon fit te zijn.”

Super, heel veel succes en bedankt voor je tijd! We blijven je volgen!

tags:
Total
0
Share