Fitgirl Friday: Savannah Prez

Ladies

Fitgirls zijn er in alle soorten en maten en dus ook van alle leeftijden! De dame die we vandaag interviewen is pas 19, maar gaat zeer lekker mee in de fitgirl-wereld. We presenteren u: de Belgse Savannah Prez! What a babe..

Interview met Savannah

Met bijna 40k aan volgers op Instagram is Savannah de Belgische en Nederlandse ‘markt’ aan het veroveren! Geboren in Sint-Eloois-Winkel, West-Vlaanderen, en momenteel aan het studeren aan de Hoge School. “Het is leuk, al twijfel ik toch om misschien al te gaan werken.” Een moeilijke keuze dus. “En wat voor soort meisje ik ben? Ik ben een zeer sportief meisje, al altijd geweest. Voor mijn fitnessleven begon heb ik tien jaar basketbal gespeeld. Ik een zeer competitief ingesteld vooral op sport gebied, maar eigenlijk ook daarbuiten. En ik heb geen vriend momenteel, heb al genoeg aan m’n hoofd met m’n wedstrijdvoorbereiding haha. ;-)”

Fitgirl Friday - Savannah Prez 4Je bent pas 19, maar zeker al heel lekker bezig. Hoe is het allemaal begonnen?
Ja, ik kan best blij zijn met wat ik tot nu toe al bereikt heb. Eigenlijk zijn alle deurtjes wat beginnen open te gaan na m’n eerste wedstrijd in november 2014; het Belgisch Kampioenschap. Daar behaalde ik direct een mooie tweede plaats en de wedstrijden die daarop volgden zat ik altijd in top 3 of won ik. Best wel leuk eigenlijk dus, haha. Na m’n eerste wedstrijd werd ik ook gecontacteerd om gesponsord te worden door Performance Sports Nutriton. Ik was enorm blij dat zo’n groot merk mij wilde gaan sponsoren. Ik heb een jaartje bij hun gezeten, maar nu ben ik sinds kort overgestapt naar Shredz via Body Engineers.”

In hoeverre beheerst het ‘fitgirl-bestaan’ je dagelijkse leven?
“Tja…dat Fitgirlleven beheerst gewoon mijn complete dagelijkse leven. Het is een lifestyle en daar ben je constant mee bezig. Elke dag opnieuw aan de havermout, kip, rijst(wafels), kwark… Haha en geloof het of niet, maar toch blijft het mij nog telkens smaken na al die tijd. Elke avond trainen hoort er ook bij. Eigenlijk is het een zodanig grote verplichting geworden, dat als ik eens ziek ben of me niet goed voel en niet wil gaan trainen, dat ik me verplicht voel om toch gaan. Waarna ik enorm veel schuldgevoelens heb, denk ik dat ik niet goed bezig ben en geen karakter en doorzettingsvermogen heb. Dit vind ik soms best wel lastig. Dat het zo’n grote impact heeft op mijzelf en ik nooit eens chill kan zijn en zeggen ‘Nee, vandaag ik nu eens niet trainen’, zonder schuldgevoelens. Maar ja, dat komt dan weer waarschijnlijk omdat ik enorm perfectionistisch ingesteld ben. Op mijzelf, op mijn lichaam en een voorbeeld wil zijn voor anderen. En wij weten allemaal dat mensen niet opkijken naar iemand die opgeeft! ;-)”

Maar je hebt aan aardig wat bikini competitions mee gedaan dan?
“Ik heb tot nu toe al zes wedstrijden meegedaan. Ik ben begonnen in november 2014 met het Belgisch Kampioenschap (2e plaats), daarna in december de Flexcup (3e plaats). In maart de Juliette Bergmann Cup (1e plaats) en in april Open Rotterdamse Kampioenschappen (1e plaats + overal). Nu laatste november Juliette Bergmann Grandprix (geen plaatsing) en weer het Belgisch Kampioenschap 2015 (1e plaats).”

Dat is heel wat, good work! Hoe ziet je work-out schema er dan uit joh?
“Ongeveer zo: Maandag: quads + glutes, dindsdag: shoulders + abs, woensdag: back + glutes, donderdag: biceps + triceps, vrijdag: hamstrings + glutes, zaterdag/zondag: abs (als ik naar de gym ga) + cardio.”

Heb je een bepaald doel dat je wilt bereiken?
“Ik doe binnenkort mee aan het IFBB Europees Kampioenschap in Santa Susanna in Spanje, mijn eerste internationale wedstrijd. Ik kijk er enorm naar uit, ben heel benieuwd hoe het niveau daar zijn van de bikini categorie en hoe ze jureren. Voor mij is het in ieder geval een uitdaging. Mijn doel is eigenlijk om de fysiek te evenaren van mijn grote voorbeeld Yarishna Ayala, een mooie trofeeënkast te hebben en de grootste mogelijke wedstrijden mee te kunnen doen. Zoals bijvoorbeeld een Mr. Olympia.”

Waar ben jij het meeste trots op van jezelf? Qua wat je bereikt hebt, maar ook qua lichaam?
“Qua lichaam ben ik het meeste trots op mijn benen. Ik heb al enorm veel energie, tijd, zweet, tranen, trainingen hierin gestopt. Letterlijk. Maar het mag gezien worden, ik ben er erg trots op. Ik weet ook dat dit een beetje mijn kenmerk is. Dus dan heb ik ook telkens weer de verplichting, ergens in mijn hoofd, dat ik diehard moet gaan als het legday is. Ik ben ook heel trots op mijn overwinningen. Ik had nooit gedacht dat ik op zo’n korte tijd al zoveel trofeeën zou staan hebben op mijn kast. Ook met mijn twee sponsors ben ik erg blij. Dit is iets waar velen van dromen en een grote sprong vooruit voor mij dus. Hopelijk brengt de toekomst enkel nog maar meer positiefs!”

Wie is voor jou een absolute inspiratie?
“Mijn absolute inspiratie is, zoals ik al zei, mijn rolemodel Yarishna Ayala. Ik ben echt verliefd op haar curves, als je het mij vraagt het perfecte bikinilichaam. Ik kijk ook enorm op naar Michelle Lewin, tevens een prachtig lijf met de juiste proporties.”

Wat staat nog op jouw bucket list?
“Mijn bucketlist? Goh, er zijn zoveel dingen die ik ooit eens wil doen/meemaken of hebben…haha. Ooit eens naar LA gaan, dit is alvast één van mijn dromen. Ooit eens op Fibo staan. Verder heb ik nog veel dromen, maar probeer me te houden aan de realiteit en te werken voor wat ik kan realiseren! ;-)”

Allright, succes! Gaat goed komen, we gaan nog veel van je horen denk ik zo ;-). Thanks voor je tijd!

tags:
Total
8
Share