Fitgirl Friday: Roxanne Wijtenburg

TGIFF*!! Het weekend staat voor de deur, nog maar een paar uurtjes wachten. Om die uurtjes door te komen hebben we een leuke Fitgirl voor je, namelijk Roxanne Wijtenburg! Deze Rotterdamse blondine is binnen een paar jaar een transformatie ondergaan waar je U tegen zegt. Reden genoeg om deze mooierd even aan de tand te voelen!

Fitgirl Friday: Interview met Roxanne

Roxanne is 24 jaar en heeft sinds een jaar haar eigen mooie huisje in Rotterdam. “Sinds dat ik op mezelf ben gaan wonen ben ik getransformeerd naar een semi huisvrouw, met een fulltime job en een passie voor fitness en voeding. Die shit dit klinkt echt saai, maar dat ben ik gelukkig niet!” 

Ze is graag omringt door haar vriendinnen en familie en is, naar eigen zeggen, het type ‘grote mond, maar een klein hartje’: “Als ik mezelf zou moeten omschrijven zou ik zeggen dat ik enthousiast, eigenwijs, gedreven en sociaal ben. Ik maak graag praatjes met mensen en heb een zwak voor droge humor! ” 

“Ondertussen alweer ruim een jaar single, niet omdat ik graag de independed woman uit hang hoor maar puur omdat ik mijn fitte prins die een aanvulling is nog niet tegen ben gekomen ! ;-)”

Fitgirl Friday - Roxanne 14Hoe kom je aan de ambitie om druk te zijn met gezond eten en veel sporten?
“Van huis uit heb ik al lekker en goed eten meegekregen. Sporten heb ik altijd wel gedaan, zeker toen ik jong was! Van jazzballet tot volleyballen. Rond mijn 15e veranderde dat allemaal en had ik eigenlijk helemaal nergens zin in. Gevolg? Een mollige ik.

Omdat ik verre van gelukkig was met mezelf, ben ik toen fanatiek aan de cardio gegaan en heb mijn hele eetpatroon omgegooid. Net zo lang tot er eigenlijk nog maar heel weinig van me over was, ik miste me curves en ben langzaam de kracht training gaan opzoeken. Ik ben ondertussen alweer meer dan 1,5 jaar volledig verliefd op het ijzer en nog steeds even gedreven! Het blijft een uitdaging om een voedingsschema niet te eentonig te maken, maar dat houdt het extra leuk.”

Hoe ziet je sportschema er ongeveer uit?
“Ik train meestal vijf keer per week, maar soms ook zes. Ik train in een splitschema, zo pak ik dus iedere training een andere spiergroep. Voorbeeldje; Ma: Quads + Hamstrings, Di: Schouders + Rug, Wo: Rust, Do: Biceps + Triceps + Calves, Vr: Glutes + Hamstrings, Za: herhaal ik een groep die ik meer aandacht wil geven (momenteel rug), Zo: Rust.

Veel meiden trainen hun glutes samen met benen mee, ik daarin tegen vind het heerlijk 1 training volledig op mijn billen te focussen met hamstrings. Waarom? Omdat het mij vooralsnog veel progressie heeft gegeven. Ik ben niet het type meisje die bodyweight trainingen doet (nog niet althans), dus mij zul je ook echt alleen bij de dumbels, kabels en squatrek vinden!”Fitgirl Friday - Roxanne 15

Wat is je favoriete gezonde maaltijd?
“Ik heb gewoon een zwak voor kip, dus mijn favoriete gezonde maaltijd is toch echt kip, met rijst gewokt met verse groenten (champignons, uien en knoflook).”

Dan gaan we nu over op wat dilemma’s: Legday of armen trainen?
“Makkie natuurlijk legday!! Ik vind armen trainen zeker niet onprettig en doe het ook graag, maar een paar goed getrainde benen maken mij toch meer happy.

Wat vind je het mooiste aan jezelf? Billen, buik, borsten?
“Ik ben best trots op mijn billen. Toen ik afviel was ik compleet plat. Ik werk ook echt keihard aan mijn billen en die training bevat meestal ook meer oefeningen dan de rest.

Jogapants of Badman pyjama
“Jogapants, niet alleen mannen zijn er fan van! Hoewel een badman setje toch ook stiekem wel in mijn kast ligt, te wachten tot ik het een keer ga dragen hahaha.

Hardlopen of fietsen?
“Ik ben momenteel conditioneel echt wack… laat mij maar fietsen. Ik doe heel weinig om conditioneel echt heel goed te zijn, ik wissel steady cardio soms af met een HIIT, but that’s about it.

Muziek of geen muziek tijdens het sporten
“Absoluut met muziek! Geen muziek in zorgt bij mij voor minder focus en dat mensen sneller tegen me gaan praten. Ik maak graag praatjes, maar niet tijdens mijn training! Ik heb er echt een hekel aan als random mensen tegen me praten tijdens me training, dikke kans dat ik ze dan ook negeer of kort antwoord geef en me oordoppen weer in doe. Sorry beetje bitchy ..

Wintersport of zomervakantie?
“Zomervakantie! Vroeger wel altijd op wintersport met mijn ouders, dus grote kans dat ik na wat opfrislesjes volgend jaar een poging waag. Maar ik ben toch meer het type zon, zee en strand. Bikini aan, knot op me hoofd, zonnebril op en bakken maar! 

Grappige man of stoere man?
“Jep, zeker een stoere man! Maar als hij me niet kan laten lachen zijn we denk ik ook wel heel snel klaar. Maar ik zal sneller vallen voor de stoere man, dan de komediant.

Een dikke party of een mooie film?
“Oeff, deze is lastig! Ik heb daar niet standaard de energie voor met mijn dagelijkse bezigheden. Doe maar een mooie film & als ik in de mood ben een dikke party erachter aan ;-)”

Roxanne volgen

Wil je deze Queen of Iron volgen? Ga dan snel naar haar Instagram!

*=Thank God it’s Fitgirl FridayESSENTIALS